Philippe Croizon, un francez cu mâinile şi picioarele amputate, a traversat înot Canalul Mânecii

Philippe Croizon, un francez de 42 de ani, care are mâinile şi picioarele amputate, a reuşit, sâmbătă, că traverseze, înotând, Canalul Mânecii, el ajungând, după 13 ore, pe coasta franceză.

128 afișări
Imaginea articolului Philippe Croizon, un francez cu mâinile şi picioarele amputate, a traversat înot Canalul Mânecii

Philippe Croizon, un francez cu mâinile şi picioarele amputate, a traversat înot Canalul Mânecii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit anturajului lui Croizon, el a ajuns în apropiere de Wissant, la ora 21.13, urcând apoi pe un vapor spre Anglia. Înotătorul a plecat, sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 8.00, de la Folkestone (Anglia) şi a terminat traversarea cu mai multe ore în avans faţă de cum era prevăzut.

Philippe Croizon a fost electrocutat de 20.000 de volţi în martie 1994, atunci când demonta o antenă de televiziune, în urma acestui accident el rămânând cu mâinile şi picioarele amputate.

Ideea traversării Canalului Mânecii i-a venit în urmă cu 16 ani, când era la spital după accident şi a urmărit la televizor un reportaj despre o înotătoare care a traversat Canalul.

Pentru această provocare, Philippe Croizon şi-a făcut nişte proteze fixate de părţile rămase de la picioare. Cioturile de la braţe nu-i permit să avanseze, ci să-şi menţină echilibrul şi să nu aibă rău de mare.

În medie, el avansează cu aproape trei kilometri pe oră faţă de o medie cuprinsă între patru şi cinci kilometri pe oră pentru persoanele valide.

Fostul muncitor în metalurgie s-a antrenat timp de doi ani, până la 30 de ore pe săptămână, pentru această provocare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici