Prima ediţie a festivalului de film documentar de muzică, "Doc and Roll", la Braşov

Prima ediţie a festivalului de film documentar de muzică intitulat "Doc and Roll", la care vor fi prezentate filme documentare despre legende ale rockului - Metallica, Ozzy Osbourne, Freddie Mercury şi The Rolling Stones, va avea loc vineri şi sâmbătă la Braşov, transmite corespondentul MEDIAFAX.

199 afișări
Imaginea articolului Prima ediţie a festivalului de film documentar de muzică, "Doc and Roll", la Braşov

Prima ediţie a festivalului de film documentar de muzică, "Doc and Roll", la Braşov (Imagine: Shutterstock)

"Doc and Roll" este primul şi singurul festival de acest gen din România şi se va desfăşura la Cinemateca Sala Patria din Braşov, unde intrarea va fi liberă, în baza locurilor disponibile (72 locuri).

"Este primul şi singurul festival de acest gen din România. Au existat secţiuni dedicate acestui gen, dar nu un organism în sine de acest tip. În ultimul deceniu cel puţin, genul de film documentar rock a evoluat fantastic şi a ajuns să fie o specie în sine, un soi aparte, dar respectat şi cu acte în regulă. Puteţi afla adevăruri cutremurătoare despre cei mai mari scandalagii din rock, portrete candide, oameni care şi-au depăşit atât de mult condiţia, încât e greu să le suporte planeta faima!“, a spus Alin Ludu Dumbravă, directorul artistic al festivalului.

În prima zi de festival, vineri, 4 aprilie, de la ora 16.45, la Cinemateca Sala Patria este programat filmul documentar "Some Kind of Monster
2004", despre legendara trupă Metallica, iar de la ora 19.30 va urma The Great Pretender - 2012", un documentar biografic despre solistul formaţiei Queen, Freddie Mercury. Prima seară de festival se va încheia la Clubul Rockstadt, unde este programat un concert al trupei Byron.

Pentru a doua zi de festival, sâmbătă, 5 aprilie, organizatorii au pregătit alte două proiecţii: de la 16.45 - "Crossfire Hurricane - 2012" despre Rolling Stones, povestit chiar de membrii trupei, la aniversarea a 50 de ani de existenţă, iar de la ora 19.30 "God Bless Ozzy Osbourne - 2011. Festivalul va fi încheiat de trupa Celelalte Cuvinte, tot în clubul Rockstadt.

"Este prima ediţie, sunt doar două zile, dar sperăm să creştem de la an la an şi pe viitor dorim să facem 4-5 zile, la fel concerte şi un târg de muzică, unde să vină distribuitprii de muzică, firmele care vând instrumente muzicale. Ne-am dori să facem şi o caravană în ţară, în cât mai multe oraşe. Important e să facem prima ediţie-pilot şi să vină publicul să aprecieze ceea ce facem. Avem potenţial de creştere“, a spus Marian
Gîlea, preşedintele Asociaţiei Culturale Fanzin, organizatorul festivalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici