Record mondial: Cel mai mare Frappucino din lume conţine 60 de doze de espresso şi costă 60,58 dolari

O femeie din statul american Florida a stabilit un nou record mondial pentru cea mai mare şi mai scumpă cafea din lume, după ce a cumpărat de la o cafenea Starbucks un Frappucino uriaş, care a costat 60,58 de dolari şi era alcătuit din 60 de doze de espresso.

176 afișări
Imaginea articolului Record mondial: Cel mai mare Frappucino din lume conţine 60 de doze de espresso şi costă 60,58 dolari

Record mondial: Cel mai mare Frappucino din lume conţine 60 de doze de espresso şi costă 60,58 dolari (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Sameera Raziuddin, o studentă la medicină în vârstă de 23 de ani, a comandat un Frappucino uriaş, un cocktail cu cofeină care mai conţinea spumă albă de cafea moca, ulei de alune, lapte de soia şi sirop de caramel, informează dailymail.co.uk.

În ciuda preţului destul de ridicat, Sameera nu a plătit niciun cent, întrucât a achitat comanda cu ajutorul punctelor acumulate pe cardul ei de fidelitate Starbuck şi a unui cupon de reduceri.

Ea şi-a adus de acasă propriul recipient, întrucât băutura pe care o comandase avea un volum prea mare şi nu putea fi turnată în cel mai mare pahar oferit de reţeaua Starbucks, care poate conţine cel mult 31 uncii (916,7 mililitri).

Sameera a invitat presa în acel magazin din oraşul Pembroke Pines, însă acest fapt a iritat conducerea lanţului Starbucks.

Aceştia au informat Biroul pentru protecţia consumatorului că băuturile precum aceea comandată de Sameera nu cadrează cu politica firmei, întrucât Frappucino nu poate fi servit în pahare mai mari de 24 uncii Venti (710 mililitri). În plus, reprezentanţii Starbucks spun că niciuna dintre băuturile servite de acest grup nu poate fi mai mare de 31 de uncii (916,7 mililitri).

Precedentul record aparţinea unui bărbat din Dallas, care a cumpărat o cafea din 60 de doze de espresso care a costat 54,75 dolari.

Dorind să-i liniştească pe reprezentanţii autorităţilor medicale americane, Sameera a declarat că nu va bea acel Frappucino uriaş singură şi dintr-o dată. Ea a mai precizat că va gusta puţin din acel Frappucino doar după apusul Soarelui, întrucât este musulmană, iar comunitatea religioasă din care face parte sărbătoreşte în această perioadă Ramadanul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici