Revista Rolling Stone îşi publică online arhivele din ultimii 43 de ani

Legendara revistă americană Rolling Stone a decis să îşi publice online arhiva integrală, care cuprinde toate ediţiile publicaţiei din ultimii 43 de ani, potrivit lui Will Dana, redactor-şef al titlului.

30 afișări
Imaginea articolului Revista Rolling Stone îşi publică online arhivele din ultimii 43 de ani

Revista Rolling Stone îşi publică online arhivele din ultimii 43 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Accesibile pentru o sumă simbolică, arhivele celebrei reviste sunt principala noutate de pe versiunea actualizată a site-ului rollingstone.com, care a fost lansată luni.

"Puteţi să treceţi prin toate numerele noastre, de la debutul revistei, la San Francisco, în noiembrie 1967", a declarat Dana, într-un mesaj publicat pe site.

Astfel, fanii muzicii vor avea acces la "toate recenziile, materialele şi interviurile realizate cu legende ale rock-ului, de la John Lennon la Lil Wayne, trecând prin Bob Dylan şi Kurt Cobain", a mai specificat Dana.

În schimbul unui abonament, internauţii vor avea acces nu numai ale arhivele Rolling Stone, dar şi la toate conţinuturile online ale revistei. Multe dintre aceste conţinuturi vor rămâne gratuite, dar unele nu vor fi accesibile decât abonaţilor.

Prin această iniţiativă, Rolling Stone a adoptat o strategie implementată şi de alte titluri americane, care se bazează pe trecerea de la oferta integrală de conţinuturi gratuite la modelul mixt, care impun taxe pentru o parte din conţinuturile publicate pe site-uri.

Potrivit lui Dana, noul site are mai multe conţinuturi audio şi video. De asemenea, pe noua versiune a site-ului utilizatorii pot asculta toate piesele despre care se vorbeşte în materialele revistei.

Rolling Stone este o revistă americană care tratează subiecte din domeniul muzicii, dar şi al politicii şi culturii populară. Titlul apare la fiecare două săptămâni. Rolling Stone a fost fondată de Jann Wenner şi de criticul de muzică Ralph J. Gleason, în San Francisco, în 1967.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici