Rochia purtată de Marilyn Monroe când i-a cântat lui Kennedy "Happy Birthday",scoasă la licitaţie - FOTO, VIDEO

Rochia pe care Marilyn Monroe a purtat-o la Madison Square Garden în 1961, la aniversarea de 45 de ani a preşedintelui Americii de la acea vreme John F Kennedy, când actriţa i-a cântat "Happy Birthday Mr President" va fi scoasă la licitaţie, potrivit BBC.

2167 afișări
Imaginea articolului Rochia purtată de Marilyn Monroe când i-a cântat lui Kennedy "Happy Birthday",scoasă la licitaţie - FOTO, VIDEO

Rochia purtată de Marilyn Monroe când i-a cântat lui Kennedy "Happy Birthday",scoasă la licitaţie - FOTO, VIDEO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Marilyn a murit la mai puţin de trei luni după ce, în 1961, la Madison Square Garden i-a cântat lui Kennedy "Happy Birthday Mr President".

Rochia pe care a purtat-o Marilyn în acea noapte, despre care martorii povestesc că era atât de strâmbă, încât a trebuit să fie fixată prin refacerea cusăturii, după ce actriţa a îmbrăcat-o, a mai fost vândută, pentru 1,26 milioane de dolari în 1999.

Reprezentanţii Casei de licitaţii Julien's Auctions cred că la licitaţia din luna noiembrie a acestui an, rochia ar putea fi vândută pentru suma de 3 milioane de dolari.

Rochia din mătase ţesută este încrustată cu strasuri în formă de perlă şi are aplicaţii de paiete. Licitaţia va avea loc în Los Angeles, pe 17 noiembrie. Până atunci, piesa de vestimentaţie va fi expusă la muzeul Mana Contemporary în Jersey City, New Jersey şi în muzeul Museum of Style Icons din Newbridge, Irlanda.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici