Rockerul Lemmy, solistul trupei britanice Motörhead, a murit la vârsta de 70 de ani

Rockerul Lemmy, solistul trupei britanice Motörhead, a murit luni, la vârsta de 70 de ani, din cauza unui "cancer extrem de agresiv", au declarat membrii formaţiei, potrivit nbcnews.com.

989 afișări
Imaginea articolului Rockerul Lemmy, solistul trupei britanice Motörhead, a murit la vârsta de 70 de ani

Rockerul Lemmy, solistul trupei britanice Motörhead, a murit la vârsta de 70 de ani (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Lemmy, al cărui nume real este Ian Fraser Kilmister, suferea şi de diabet de tipul 2 şi de aritmie cardiacă, o afecţiune cauzată de numeroşii ani în care rockerul britanic a abuzat de alcool şi de droguri. Din cauza acestei boli, rockerul Lemmy a acceptat, la recomandarea medicilor, să îşi pună un stimulator cardiac, în noiembrie 2013.

În urmă cu trei zile, solistul trupei britanice Motörhead a fost diagnosticat cu cancer.

"Nu există un mod uşor de a spune asta. Puternicul şi nobilul nostru prieten Lemmy a murit, astăzi (luni, n.r.), după o luptă scurtă cu un cancer extrem de agresiv", au spus membrii trupei, într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a formaţiei.

În acel mesaj, este menţionat şi faptul că Lemmy a aflat de boala de care suferea pe 26 decembrie, în timp ce se afla acasă, cu familia.

"Nu sunt cuvinte pentru a ne exprima şocul şi tristeţea. Vom spune mai multe în zilele următoare, dar, pentru moment, vă rugăm să ascultaţi tare Motörhead, să ascultaţi tare Hawkwind, să ascultaţi tare muzica lui Lemmy", se mai arată în mesajul citat.

Născut Ian Fraser Willis, Lemmy şi-a început cariera profesională, în 1965, în calitate de lider al trupei The Rockin' Vickers. Ulterior, a devenit "roadie" (persoană care întreţine echipamentul unei formaţii pe drum, n.r.) pentru Jimi Hendrix şi şi-a schimbat numele în Kilmister, după tatăl său biologic. În 1972, s-a alăturat trupei Hawkwind şi a fost vocalist pentru hitul "Silver Machine". A fost înlăturat din formaţie după ce a fost arestat pentru posesie de droguri, în Canada, în 1975. La sfârşitul acelui an, a format Motörhead.

În octombrie 2013, trupa Motörhead a lansat cel de-al 21-lea album de studio, "Aftershock", care este o continuare a materialului scos pe piaţă în 2010, "The World Is Yours". În ciuda problemelor de sănătate de care suferea Lemmy, Motörhead a lansat cel de-al 22-lea album, "Bad Magic", în august.

De la înfiinţarea ei, în 1975, de Lemmy Kilmister, celebra trupă britanică a reuşit să vândă peste 50 de milioane de copii ale albumelor la nivel mondial.

După lansarea albumelor "Overkill", "Bomber", "Ace Of Spades" şi "No Sleep 'Til Hammersmith", Motörhead a devenit una dintre cele mai populare şi apreciate trupe rock din Marea Britanie şi nu numai.

Talentul membrilor formaţiei a fost apreciat şi recunoscut de-a lungul anilor prin numeroase premii: în 1980, trupa a câştigat discul de argint pentru albumul "Bomber", în 1991, a primit o nominalizare la premiile Grammy pentru albumul "1916", iar, în 2001, a primit discul de aur pentru piesa "The Game". Printre hiturile trupei se numără "Ace of Spades", "Killed By Death" şi "Born To Raise Hell".

În 2012, Motörhead a susţinut un concert la Bucureşti, în cadrul OST Fest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici