Scott Kelly, la finalul celei mai lungi misiuni în spaţiu: Parcă mi-am trăit toată viaţa aici - VIDEO

Astronautul NASA Scott Kelly este la finalul misiunii sale de aproape un an pe ISS, cea mai lungă misiune spaţială a unui astronaut american de până acum, urmând ca acesta să aterizeze pe Pământ pe 2 martie.

721 afișări
Imaginea articolului Scott Kelly, la finalul celei mai lungi misiuni în spaţiu: Parcă mi-am trăit toată viaţa aici - VIDEO

Scott Kelly, la finalul celei mai lungi misiuni în spaţiu: Parcă mi-am trăit toată viaţa aici (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/Hepta)

Scott Kelly a publicat pe contul său de Twitter o imagine cu textul: ''Numărătoarea inversă până la trezire. Pământ, mâine vin la tine. Noapte bună de la ISS'', relatează Descoperă.

TITLURILE ZILEI

340 de zile petrecute în cosmos pot avea consecinţe asupra sistemului osos, dar şi asupra vederii. Kelly spune, însă că se simte fizic destul de bine.

"Aş mai putea merge în cosmos pentru încă 100 de zile sau 100 de ani. Cea mai grea parte este să stai izolat de oameni şi anume de oamenii care sunt importanţi pentru tine", a declarat Kelly, în timpul ultimei sale conferinţe de pe orbită.

Într-un interviu anterior, Kelly a spus că, din cosmos, Pământul "arată foarte fragil". El a observat minunatele spectacole de pe ISS, unul dintre ele fiind furtuna Patricia.

Pentru Kelly, aceasta este a patra misiune în spaţiu. "'Probabil nu o să mai revăd Pământul din această perspectivă. Am fost în spaţiu de patru ori până acum, aşa că va fi greu în această privinţă, dar cu siguranţă aştept cu nerăbdare să merg înapoi pe Pământ. Am fost aici pentru un timp foarte lung şi, uneori, când mă gândesc la această perioadă simt de parcă am trăit aici toata viaţa", a declarat astronautul.

Scott Kelly şi-a propus să comunice mult cu oamenii de pe Pământ, socializând cu ei prin intermediul reţelelor sociale şi aşa şi a făcut. El a publicat numeroase imagini pe Twitter făcute la aproximativ 200 de mile deasupra Pământului.

De asemenea, astronautul a promis că va ţine un jurnal personal al experienţelor sale de pe staţia spaţială şi a spus că îl va împărtăşi cu publicul.

"Am de gând să fie complet sincer cu privire la aceasta", a spus el înainte de lansare, dar "cine ştie, poate că am avut şi unele gânduri complet nebune pe care nu aş vrea să le împart".

Kelly a făcut, de asemenea, multe experimente. Împreună cu colegul său, cosmonautul rus Mihail Kornienko, a efectuat studii pentru a ajuta NASA să înţeleagă mai bine ceea ce se întâmplă cu corpul uman în spaţiu: ochi, creier, oase, muşchi - toate schimbările într-un mediu fără gravitaţie.

Kelly a început misiunea pe Staţia Spaţială la 27 martie 2015, dirijând o rachetă rusească, care a fost lansată de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan.

Astronautul va veni acasă, pe Pământ, în acelaşi mod, pe o navă spaţială rusească Soyuz. E programat să aterizeze în deşertul Kazahstanului la data de 2 martie.

După aterizare, Kelly va fi transportat cu avionul la Houston, însă misiunea sa nu se termină aici, ci va analiza testele NASA efectuate de el la bordul ISS, scrie Descoperă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici