Sfatul lui Michael Douglas pentru tineri în privinţa armelor de foc

Actorul american Michael Douglas i-a invitat, marţi, pe tinerii din lumea întreagă să folosească reţelele de socializare pentru a promova controlul armelor de foc, cu ocazia prezentării unei broşuri editate de ONU, dedicată liceenilor şi studenţilor.

132 afișări
Imaginea articolului Sfatul lui Michael Douglas pentru tineri în privinţa armelor de foc

Sfatul lui Michael Douglas pentru tineri în privinţa armelor de foc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Broşura recenzează iniţiativele concrete pe care tinerii pot să le întreprindă în favoarea dezarmării: "să se informeze", "să îşi exprime îngrijorarea", "să înfiinţeze un club", să semneze petiţii şi să organizeze o campanie pe Twitter.

"Voi, tinerii, aveţi o putere uriaşă, aceea ce a face ca lumea să devină mai bună", a declarat Michael Douglas în faţa unui auditoriu de studenţi, subliniind faptul că reţelele de socializare "modelează de acum înainte opinia publică".

Referindu-se la conflictele armate din Siria, Republica Centrafricană şi la tensiunile din Ucraina, starul hollywoodian a lansat "un apel către acţiune, pentru a crea o lume în care oamenii de bună voinţă şi iniţiativele de pace vor prima în faţa armelor de război".

"Îi încurajez pe fiecare dintre voi să difuzeze acest mesaj", a adăugat Michael Douglas.

Starul american spune că a devenit sensibil faţă de chestiunea pericolelor generate de armele nucleare deoarece familia tatălui său, actorul Kirk Douglas, este originară dintr-un sat din Belarus, în apropiere de Cernobîl, şi după ce a participat şi la filmările pentru "Sindromul chinezesc/ The China Syndrome" (1979), un lungmetraj despre un accident produs într-o centrală nucleară.

Michael Douglas este Mesager al Păcii pentru ONU, din anul 1998, şi participă cu regularitate la campaniile în favoarea dezarmării. Cu puţin timp înainte de Summitul G8 din Irlanda de Nord, organizat în iunie 2013, Michael Douglas a participat, alături de alţi actori de renume, precum Robert De Niro şi Morgan Freeman, la înregistrarea unui mesaj video în care membrii G8 erau rugaţi să distrugă armele nucleare.

Potrivit Înaltului reprezentant al ONU pentru Dezarmare Angela Kane, cheltuielile militare mondiale se ridică la 4,4 miliarde de dolari pe zi. "Lumea e supraînarmată, iar pacea nu are destui bani", a adăugat ea.

Michael Douglas, care a învins de curând cancerul şi sprijină câteva fundaţii care luptă contra acestei boli, spune că dezarmarea nucleară va rămâne principala cauză pentru care va milita şi în anii următori.

Actorul este de părere că vedetele de la Hollywood fac mult bine în zilele noastre prin sprijinirea unor cauze filantropice şi umanitare şi a citat munca depusă de Angelina Jolie în cadrul programelor de ajutorare a refugiaţilor, spunând că implicarea actriţei americane reprezintă un exemplu remarcabil.

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a câştigat două premii Oscar, unul în calitate de producător al filmului "Zbor deasupra unui cuib de cuci", împreună cu Saul Zaentz, în 1976, iar celălalt pentru rolul din filmul "Wall Street" (1988). Michael Douglas a apărut în numeroase lungmetraje, precum "Idilă pentru o piatră preţioasă" şi "Wonder Boys", însă rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de poliţie Steve Keller, pe care l-a interpretat în cele 98 de episoade ale serialului de televiziune "Străzile din San Francisco", difuzat de postul ABC între anii 1972 şi 1976.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici