Studioul Miramax al companiei Disney ar putea fi vândut fondatorilor săi

Compania Disney se află în negocieri avansate cu fraţii Bob şi Harvey Weinstein pentru vânzarea studioului de film Miramax, pe care aceştia l-au înfiinţat, cea mai recentă ofertă de achiziţie fiind în valoare de 625 de milioane de dolari, informează Bloomberg.

20 afișări
Imaginea articolului Studioul Miramax al companiei Disney ar putea fi vândut fondatorilor săi

Studioul Miramax al companiei Disney ar putea fi vândut fondatorilor săi (Imagine: www.miramax.com)

Fraţii Weinstein, care au înfiinţat compania în 1979 şi au vândut-o apoi către Disney, în 1993, au intrat în negocieri împreună cu Yucaipa Companies, entitate controlată de Ronald W. Burkle.

Negocierile cu Disney au început pe 16 aprilie, în prezent părţile interesate lucrând la o nouă ofertă de achiţie, preţul fiind ridicat la 625 de milioane de dolari, de la 600 de milioane de dolari cât era iniţial.

Posibila achiziţie ar marca reunirea familiei Weinstein, directorii de producţie pentru filme precum "Pulp Fiction" şi "Pacientul Englez", cu studioul fondat de ei şi numit după părinţii lor, Miriam şi Max.

În 1993, Disney a plătit 700 de milioane de dolari pentru studioul Miramax, cumpărat împreună cu biblioteca de circa 700 de filme.

La începutul lunii aprilie au fost anunţaţi trei ofertanţi înscrişi în cursa pentru cumpărarea studioului, sumele propuse pentru cumpărare fiind cuprinse între 550 şi 700 de milioane de dolari.

Disney a început să reducă operaţiunile unităţii Miramax anul trecut, închizând definitiv biroul în octombrie 2009. Apoi a scos la vânzare divizia împreună cu un portofoliu de 700 de filme, indicând ca preţ valoarea de 700 de milioane de dolari.

Analiştii estimează că librăria Miramax generează mai mult de 300 de milioane de dolari din vânzările de DVD-uri şi difuzări la televiziune, deşi Disney nu a confirmat aceste cifre.

Filmele produse de Miramax au avut circa 200 de nominalizări la Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici