SUEDIA A CÂŞTIGAT FINALA EUROVISION 2015. Pe ce loc s-a clasat România - FOTO, VIDEO

Suedia a câştigat finala EUROVISION 2015, cu piesa "Heroes", interpretată de Måns Zelmerlöw. România, reprezentată de trupa Voltaj, cu melodia "De la capăt/ All Over Again", a ocupat poziţia 15-a. Finala a avut loc sâmbătă seară, la Wiener Stadthalle.

42428 afișări
Imaginea articolului SUEDIA A CÂŞTIGAT FINALA EUROVISION 2015. Pe ce loc s-a clasat România - FOTO, VIDEO

SUEDIA A CÂŞTIGAT FINALA EUROVISION 2015. Pe ce loc s-a clasat România (Imagine: Hepta)

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision s-a desfăşurat la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a competiţiei, cu piesa "Rise Like a Phoenix".

Ediţia din 2016 a concursului Eurovision se va desfăşura în Suedia, după ce cântăreţul Måns Zelmerlöw a câştigat competiţia din acest an, cu piesa "Heroes", care a obţinut un total de 365 de puncte.

"Suntem cu toţii eroi, indiferent cine suntem, pe cine iubim şi în cine credem. Suntem cu toţii eroi", a spus Måns Zelmerlöw la finalul competiţiei. El a precizat că este extrem de fericit că a câştigat Eurovision 2015 şi le-a mulţumit tuturor celor care l-au votat.

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Rusia, cu 303 puncte, şi Italia, cu 292 de puncte.

Trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision 2015, cu melodia "De la capăt/ All Over Again", ocupând locul al 15-lea în finala competiţiei.

Reprezentanţii României au obţinut un total de 35 de puncte. Cele mai multe puncte, 12, au fost acordate României de Republica Moldova.

La rândul său, România a acordat 12 puncte Italiei, 10 puncte - Rusiei şi 8 puncte - Suediei.

În finala Eurovision 2015 au concurat 27 de ţări: Slovenia, Franţa, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.

Ca şi la ediţiile precedente, cele mai multe dintre ţări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici, sau pe considerente politice.

În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate.

Doar românii din străinătate au putut să îi voteze pe reprezentanţii României, urmărind concursul la televiziunea publică din ţara în care se află.

Rezultatele votului publicului din România au fost anunţate, ca şi în ultimii ani, de prezentatoarea TVR Sonia Argint Ionescu.

Finala Eurovision 2015 de la Viena a fost transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVRi şi online pe www.tvrplus.ro.

Eurovision a stabilit un record mondial Guinness, fiind desemnată cea mai longevivă competiţie muzicală anuală de televiziune din lume, potrivit unui anunţ făcut în direct în timpul finalei de sâmbătă seară a concursului muzical ajuns la cea de-a 60-a ediţie.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Desfăşurarea LIVE TEXTa finalei EUROVISION:

UPDATE - Suedia a fost declarată câştigătoarea concursului, cu piesa "Heroes", interpretată de Måns Zelmerlöw. Pe locul doi s-a clasat Rusia, fiind urmată de Italia.

 

UPDATE - După votul a 20 de ţări din 40, România ocupă locul 15, cu doar 19 puncte. Primele trei locuri sunt ocupate de Rusia, Suedia, respectiv Italia.

UPDATE - A început jurizarea concursului.

UPDATE - S-a dat START VOT pentru alegerea melodiei câştigătoare a concursului EUROVISION 2015.

UPDATE - Ultima ţară din finala EUROVISION 2015 - Italia. Trupa Il Volo a interpretat piesa "Grande Amore".

UPDATE - Reprezentanta Albaniei, Elhaida Dani, a cântat "I'm Alive"

UPDATE -  Polina Gagarina a cântat melodia "A Million Voices", pentru Rusia

UPDATE Azerbaidjan a fost reprezentat de Elnur Huseynov, care a cântat "Hour Of The Wolf"

UPDATE - Cu numărul 23 în finala EUROVISION 2015 - Georgia: "Warrior", Nina Sublatti

UPDATE - Pe scenă a urcat reprezentanta Ungariei, Boggie, care a cântat "Wars For Nothing".

UPDATE -  A urmat Spania, cu piesa "Amanecer", cântată de Edurne.

UPDATE - Trupa Voltaj, reprezentanta României, a urcat pe scenă cu numărul 20 în concurs.

UPDATE - Cu numărul 19 în concurs - Letonia, cu piesa "Love Injected", interpretată de Aminata.

UPDATE - Polonia este reprezentată de Monika Kuszyńska, care a interpretat "In The Name Of Love".

UPDATE - Pentru Germania a cântat Ann Sophie piesa "Black Smoke".

UPDATE - Pe scenă a urcat reprezentantul Muntenegrului, Knez, cu piesa "Adio".

UPDATE - Cu numărul 15 în concurs - Grecia.  Maria Elena Kyriakou a cântat "One Last Breath".

UPDATE - Pe scenă a urcat trupa The Makemakes, reprezentanţii Austriei, care au interpretat piesa "I Am Yours"

UPDATE - Belgia a fost reprezentată de Loïc Nottet, cu cântecul "Rhythm Inside".

UPDATE - Australia este invitatul special al acestei finale. Cântăreţul Guy Sebastian a interpretat piesa "Tonight Again".

UPDATE -  A urmat pe scenă reprezentantul Ciprului, John Karayiannis, cu piesa "One Thing I Should Have Done"

UPDATE - Måns Zelmerlöw a interpretat piesa "Heroes", pentru Suedia

UPDATE - A venit rândul Norvegiei, Mørland & Debrah Scarlett cântând piesa "A Monster Like Me".

UPDATE - Bojana Stamenov a interpretat piesa "Beauty Never Lies", pentru Serbia.

UPDATE - Pentru Lituania au cântat piesa "This Time" Monika Linkytė & Vaidas Baumila

UPDATE - Cu numărul 6 în concurs - Armenia, cu piesa "Face The Shadow", cântată de grupul Genealogy

UPDATE - A urcat pe scenă trupa Electro Velvet, reprezentanta Marii Britanii, care a interpretat cântecul "Still In Love With You".

UPDATE - Estonia a fost reprezentată în finală de Elina Born & Stig Rästa, cu piesa "Goodbye To Yesterday".

UPDATE - Cu numărul 3 în concursul EUROVISION din această seară Israel, cu piesa "Golden Boy", interpretată de Nadav Guedj

UPDATE - A urcat pe scenă reprezentanta Franţei, Lisa Angell, care a cântat piesa "N'oubliez Pas".

UPDATE - Prima melodie intrată în concurs a fost "Here For You", interpretată de reprezenta Sloveniei, Maraaya

UPDATE - Reprezentanţii ţărilor participante au fost invitaţi pe scena Wiener Stadhalle, după ce în deschidere a cântat câştigătoarea ediţiei de anul trecut a concursului european, Conchita Wurst.

În finala de sâmbătă vor participa România, Grecia, Estonia, Belgia, Armenia, Serbia, Rusia, Albania, Georgia, Ungaria, Lituania, Muntenegru, Norvegia, Cipru, Slovenia, Polonia, Israel, Letonia, Azerbaidjan şi Suedia. Acestora li se adaugă ţările calificate direct în finală - Marea Britanie, Spania, Germania, Franţa, Italia, Australia şi Austria.

Ţările calificate în finala concursului în prima semifinală:

  • Armenia

  • Belgia

  • Grecia

  • Estonia

  • Serbia

  • Ungaria

  • Rusia

  • Albania

  • România

  • Georgia

Ţările calificate după a doua semifinală:

  • Lituania

  • Polonia

  • Slovenia

  • Suedia

  • Norvegia

  • Muntenegru

  • Cipru

  • Azerbaidjan

  • Letonia

  • Israel

Un număr de 40 de ţări au participat la ediţia din acest an a Eurovision.

Semifinalele Eurovision 2015 au fost transmise live de TVR, iar finala de sâmbătă va fi şi ea transmisă în direct de Televiziunea Română, de la ora 22.00 (ora României).

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision are loc la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a competiţiei, cu piesa "Rise Like a Phoenix".

Trupa Voltaj, reprezentanta României, s-a calificat în finala Eurovision 2015, care va avea loc sâmbătă, după ce a trecut, marţi seară, de prima semifinală, care s-a desfăşurat pe scena Wiener Stadhalle, din capitala Austriei.

În semifinala de marţi seară au votat pentru Voltaj fanii din Albania, Armenia, Belarus, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Georgia, Grecia, Macedonia, Moldova, Olanda, Rusia, Serbia, Ungaria - ţări concurente în prima semifinală, precum şi cei din Austria, Australia, Franţa şi Spania - ţări calificate direct în finala de sâmbătă.

Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014, cu piesa "Miracle", ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici