Ţara europeană în care poţi cumpăra o casă cu doar 1 EURO. Există, însă, o condiţie

Autorităţile din oraşul Sambuca din Sicilia au scos locuinţe la vânzare la preţul de doar 1 dolar. Pentru a putea beneficia de ofertă, clienţii trebuie să se angajeze să renoveze clădirile, potrivit Apartmenttherapy.com.

4636 afișări
Imaginea articolului Ţara europeană în care poţi cumpăra o casă cu doar 1 EURO. Există, însă, o condiţie

Ţara europeană în care poţi cumpăra o casă cu doar 1 EURO. Există, însă, o condiţie

Pentru a primi actele şi cheile casei, cumpărătorii trebuie să se angajeze să investească minim 17.200 de dolari în renovări în primii trei ani şi să depună o garanţie iniţială  de 5.700 de dolari. Astfel, costurile iniţiale ajung la aproape 23.000 de dolari. Totuşi, preţul este mic pentru Italia.

Clădirile sunt în proprietatea administraţiei locale, iar primăria nu acţionează ca un intermediar între vânzători şi potenţiali clienţi. Cea mai mică locuinţă disponibilă are o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, iar cea mai mare este de 150 de metri pătraţi.

Oraşul Sambuca este liniştit, plin de istorie şi înconjurat de păduri şi munţi. Nu e de mirare că zece case „de 1 euro” au fost deja vândute.

Italia nu este singura ţară care vrea să le ofere o nouă viaţă caselor abandonate. Japonia a mers şi mai departe: ţara are atât de multe locuinţe părăsite încât le oferă gratuit celor care sunt interesaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici