Tarja Turunen şi formaţia Republica, la Festivalul Artmania de la Sibiu - VIDEO

Tarja Turunen, supranumită regina rockului simfonic, şi trupa britanică Republica vor cânta la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Artmania, care va avea loc, în perioada 12 - 14 august, în Piaţa Mare din Sibiu.

283 afișări
Imaginea articolului Tarja Turunen şi formaţia Republica, la Festivalul Artmania de la Sibiu - VIDEO

Tarja Turunen şi formaţia Republica, la Festivalul Artmania de la Sibiu (Imagine: Iulian Chiculita/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de organizatorii Festivalului Artmania, regina rockului simfonic Tarja Turunen şi formaţia britanică Republica au confirmat prezenţa la ediţia din 2011 a festivalului, care mai aduce la Sibiu trupele Sonata Arctica, Nevermore şi Lacrimas Profundere.

"Recunoscută pentru incredibila sa voce şi prezenţa scenică impunătoare, steaua nordului, Tarja Turunen, a reuşit la cel de-al treilea album al carierei sale solo să se impună în rândul celor mai bune producţii ale momentului. Tarja este îndrăgită în mod special pentru concertele sale extraordinare", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Tarja Turunen va concerta, în Piaţa Mare din Sibiu, în 12 august, în prima zi a festivalului, concertul fiind urmat de o petrecere dedicată artistei.

Tot în 12 august, vor urca pe scenă formaţiile Lacrimas Profundere şi Nevermore.

Cea de-a doua zi a festivalului va fi deschisă de britanicii de la Republica, urmaţi de formaţia Sonata Arctica, restul programului fiind încă în lucru.

Potrivit organizatorilor, piesa "Ready To Go" a celor de la Republica "a devenit un imn al anilor '90, iar recent trupa a lansat o nouă versiune care a urcat direct pe primul loc în topul britanic al muzicii de club".

"Republica a luat naştere în 1994 la ideea lui Tim Dorney şi Andy Rodd, cărora li se alătură Samantha. Albumul lor de debut, Republica, a intrat pe locul 4 în topul albumelor britanice, iar single-uri ca «Ready to Go» urmat de «Drop Dead Gorgeous» s-au bucurat de mare succes la public. Englezii cântă tehno-pop-punk-rock şi au primit multe premii, fiind alături de nume precum Garbage, printre cele mai de succes trupe de rock alternativ ale anilor '90 cu un sound mult mai agresiv şi mai electronic", se mai arată în comunicat.

Festivalul Artmania 2011 are loc în perioada 12 - 14 august, la Sibiu.

Până la sfârşitul lunii martie, abonamentele pot fi obţinute cu 110 lei, iar biletele pentru zilele de vineri şi sâmbătă costă 70 de lei, preţuri reduse cu 40 la sută.

Festivalul Artmania a adus, în Piaţa Mare din Sibiu, la ultimele cinci ediţii, artişti renumiţi precum Nightwish, Serj Tankian, The sisters of mercy, Within Temptation şi H.I.M.

Evenimentul este co-finanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primărie şi Casa de Cultură a municipiului Sibiu şi de Consiliul Judeţean Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici