Tom Hooper a primit Oscarul pentru regie pentru "Discursul regelui"

Tom Hooper a primit Oscarul pentru cea mai bună regie pentru "Discursul regelui", la cea de-a 83-a ediţie a premiilor Academiei de film americane, decernate duminică, la Los Angeles, potrivit imaginilor difuzate de HBO.

77 afișări
Imaginea articolului Tom Hooper a primit Oscarul pentru regie pentru "Discursul regelui"

Tom Hooper a primit Oscarul pentru regie pentru "Discursul regelui" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regizorul britanic a mulţumit "triunghiului iubirii" alcătuit din Colin Firth, Helena Bonham Carter şi Geofrey Rush, din distribuţia filmului "Discursul regelui", la primirea trofeului.

Tom Hooper a concurat cu David Fincher ("Reţeaua de socializare/ The Social Network"), Darren Aronofsky ("Black Swan"), David O. Russell ("The Fighter") şi Ethan şi Joel Coen (Adevăratul curaj/ True Grit) la premiul Oscar pentru cel mai bun regizor.

Tom Hooper a mai fost recompensat de Sindicatul regizorilor americani pentru "Discursul regelui".

Născut în 1972, Hooper a mai regizat miniseriile "Elizabeth I" (2005), pentru care a primit un Emmy, şi "John Adams" (2008).

Anul trecut, Kathryn Bigelow a fost desemnată cel mai bun regizor, pentru filmul "The Hurt Locker".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici