Trupa My Bloody Valentine a lansat primul album din ultimii 21 de ani - AUDIO

Trupa britanică My Bloody Valentine a lansat sâmbătă primul ei album din ultimii 21 de ani, intitulat "mbv".

129 afișări
Imaginea articolului Trupa My Bloody Valentine a lansat primul album din ultimii 21 de ani - AUDIO

Trupa My Bloody Valentine a lansat primul album din ultimii 21 de ani (Imagine: Site oficial MBV)

Precedentul disc al cunoscutei formaţii britanice, "Loveless", a fost lansat în noiembrie 1991 şi a fost considerat unul dintre albumele cele mai importante din anii '90, informează music-news.com.

Grupul My Bloody Valentine, condus de Kevin Shields, s-a reunit în 2007 pentru a susţine câteva concerte, inclusiv la renumitul festival Coachella, în 2008, însă discuţiile şi zvonurile despre un nou album al trupei britanice au început să apară încă din 1996.

Sâmbătă dimineaţă, membrii grupului au postat pe pagina lor de Facebook următorul anunţ: "Ne pregătim să lansăm noul nostru album pe site-ul nostru, în această seară. Vom face anunţul oficial în curând".

După aproximativ trei orei, trupa a revenit cu următorul mesaj: "Album este de acum disponibil pe site-ul nostru www.mybloodyvalentine.org".

La câteva minute după postarea acestui anunţ, site-ul oficial al trupei a fost blocat din cauza numărului prea mare de vizitatori.

Noul album al My Bloody Valentine era aşteptat cu mare nerăbdare de fanii grupului. Acest disc este doar al treilea LP lansat de trupa britanică, una dintre cele mai influente din muzica anilor '80. Primul album s-a intitulat "Isn't Anything" şi a fost lansat în 1988 şi a fost urmat de "Loveless", lansat în 1991.

Noul album, "mbv", are nouă piese şi a fost lansat pe vinil, CD şi în format digital. Doar versiunea în format digital poate fi achiziţionată în aceste zile, pentru că versiunile pe vinil şi pe CD, deşi pot fi comandate încă de pe acum, vor avea nevoie de aproximativ trei săptămâni pentru a fi livrate, întrucât coperta noului disc nu a fost deocamdată finalizată.

My Bloody Valentine este o trupă de rock alternativ înfiinţată în oraşul irlandez Dublin în 1983. Trupa îi are în componenţă, începând din 1987, pe Kevin Shields (chitară, voce), Colm Ó Cíosóig (tobe), Bilinda Butcher (chitară, voce) şi Debbie Googe (chitară bas).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici