O turistă a fost arestată la Auschwitz, după o poză în faţa lagărului. Ce gest a făcut aceasta

Doi turişti de naţionalitate olandeză au avut de-a face cu poliţia poloneză după ce unul dintre ei a vrut să se fotografieze într-un mod nepermis în faţa porţii lagărului de la Auschwitz.

28810 afișări
Imaginea articolului O turistă a fost arestată la Auschwitz, după o poză în faţa lagărului. Ce gest a făcut aceasta

Sursa foto: Hepta

O femeie de naţionalitate olandeză a fost arestată direct din locul lagărului de exterminare de la Auschwitz, după ce a făcut un salut nazist de dragul unei fotografii.

Poliţia a spus că turista, în vârstă de 29 de ani, stătea în faţa porţii pe care scrie „Arbeit Macht Frei” („Munca te va elibera”) atunci când a făcut salutul. Legislaţia polonează subliniază faptul că cei care promovează propaganda nazistă în orice loc al ţării pot primi până la doi ani de închisoare, astfel că un agent de securitate a reţinut-o pe olandeză până la sosirea poliţiei.

Femeia şi soţul ei au fost chestionaţi de ofiţeri, iar ea le-a spus că a face gestul a fost „o glumă stupidă”, a scris Muzeul Auschwitz pe Twitter. În final, a fost amendată cu o sumă nedezvăluită, notează The Week.

Auschwitz a fost cel mai mare lagăr nazist, cel puţin 1,1 milioane de oameni - majoritatea evrei – murind acolo din diverse motive. Poarta „Arbeit Macht Frei” este una dintre cele mai cunoscute părţi ale Auschwitz-ului, nefiind prima dată când cineva a fost arestat pentru că a făcut acolo salutul nazist. În 2013, doi studenţi turci au făcut gestul la poartă, fiind ulterior amendaţi şi condamnaţi la şase luni de închisoare.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici