Un alt regizor cunoscut este acuzat de violenţe sexuale de mai multe femei

Luc Besson este acuzat de violenţe sexuale de patru femei, iar cineastul francez "neagă categoric" acuzaţiile şi spune că va colabora cu autorităţile pentru a-şi demonstra nevinovăţia, potrivit gala.fr.

1809 afișări
Imaginea articolului Un alt regizor cunoscut este acuzat de violenţe sexuale de mai multe femei

Un alt regizor cunoscut este acuzat de violenţe sexuale de mai multe femei

În urmă cu două luni, o tânără actriţă l-a acuzat pe Luc Besson de viol.

În prezent, numărul femeilor care îl acuză pe regizor de abuzuri sexuale se ridică la patru. Astfel, o directoare de casting în vârstă de 49 de ani a declarat pentru site-ul francez Mediapart, luni seară, că a fost atacată sexual de Besson ori de câte ori a urcat în lift împreună cu acesta şi că i-a cerut favoruri sexuale şi pe platourile de filmare.

Alte două femei îl acuză pe cineast de "comportament sexual nepotrivit".

Avocatul regizorului a declarat despre afirmaţiile primei femei că sunt "acuzaţii fanteziste", iar, marţi, într-un nou comunicat, a negat şi restul faptelor.

Autorităţile franceze spun că, deocamdată, nu au primit noi reclamaţii oficiale privind acest subiect.

În ceea ce priveşte acuzaţia de viol, actriţa în vârstă de 27 de ani a spus anchetatorilor că a avut o relaţie marcată de împăcări şi despărţiri cu regizorul în vârstă de 59 de ani şi că a acceptat să facă sex cu acesta pentru a obţine roluri.

Violul ar fi avut loc în luna mai, într-un hotel de lux din Paris. Actriţa, care a făcut ulterior analize medicale ce au dovedit că nu fusese drogată în timpul presupusei fapte, a mai declarat că regizorului "îi plăcea să o facă să sufere în timpul actului sexual", uneori până la sângerare.

Regizor, scenarist şi producător, Luc Besson, care are în spate o carieră de peste un sfert de secol, este proprietarul companiei EuropaCorp, prin intermediul căreia a produs peste 50 de filme. Besson a început să scrie poveşti din plictiseală - se spune că a terminat primele versiuni ale scenariilor "Al cincilea element" şi "Marele albastru" pe când era adolescent. Criticii îl identifică pe Besson drept o figură centrală a mişcării Cinéma du look (stil extrem de specific şi de vizual prezent în cinematografia anilor '80 - începutul anilor '90). "Metroul", "Marele albastru" şi "Nikita" sunt considerate exemple ale acestei şcoli stilistice, care preferă stilul substanţei şi spectacolul poveştii. În ultimii ani, Besson a scris şi a produs nenumărate filme de acţiune, precum seriile "Taxi" şi "Curierul" şi peliculele "Sărutul Dragonului" şi "Dresat pentru a ucide", ambele cu Jet Li.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici