Un ciclist din Covasna a doborât recordurile la mersul în spate cu bicicleta şi sărituri pe o roată

Ciclistul covăsnean Orbán-Barra Gábor a doborât, la Zilele oraşului Sfântu Gheorghe, recordurile la mersul în spate cu bicicleta şi la sărituri pe roata din spate, întregul eveniment fiind filmat şi urmând să fie trimis către Guinness Book pentru omologare.

175 afișări
Imaginea articolului Un ciclist din Covasna a doborât recordurile la mersul în spate cu bicicleta şi sărituri pe o roată

Un ciclist din Covasna a doborât recordurile la mersul în spate cu bicicleta şi sărituri pe o roată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sportivul Orbán-Barra Gábor din Sfântu Gheorghe, membru al clubului de ciclism Tuşnad Cycling Team, a reuşit, sâmbătă seară, să doboare două recorduri Guinness Book, în cadrul unui eveniment inclus în programul Zilelor Sfântu Gheorghe.

Astfel, Orbán-Barra a reuşit să parcurgă 27,58 de metri la mers în spate cu bicicleta, iar vechiul record era de 18,18 metri, stabilit acum şase ani de către un american.

De asemenea, sportivul a reuşit să sară cu roata din spate a bicicletei de 309 ori, astfel depăşind vechiul record, de 240 de sărituri, stabilit în 2012 de un italian.

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au declarat că totul s-a filmat, pe baza unui scenariu bine stabilit, iar filmul va fi trimis în Marea Britanie, pentru ca oficialii Guinness Book să poată omologa cele două recorduri.

Zilele municipiului Sfântu Gheorghe au început în 26 aprilie, iar primele cinci zile au fost consacrate exclusiv artei şi culturii, fiind prezenţi la Sfântu Gheorghe trupe teatrale, formaţii de jazz, artişti din ţară şi din străinătate, meşteşugari. La sfârşitul săptămânii, pe cele două scene mari amplasate în centrul municipiului au susţinut concerte formaţii renumite din străinătate şi din România, precum ar fi Vama, Connect-R şi Rednex.

Zilele Sfântu Gheorghe se vor încheia, duminică seară, cu un foc de artificii, în acordurile pianistului Havasi Balázs.

Bugetul estimat al manifestării se ridică la 1-1,2 milioane de lei, din care peste 300.000 de lei s-au alocat din bugetul local, restul cheltuielilor fiind acoperite din taxele adunate de la comercianţii care au participat la târg, din sponsorizări, contracte de publicitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici