Un diamant alb, vândut la licitaţie cu peste 30 milioane de dolari

Un diamant alb de 118,28 carate, în forma unui ou, a fost vândut cu 30,6 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, luni, la Hong Kong.

192 afișări
Imaginea articolului Un diamant alb, vândut la licitaţie cu peste 30 milioane de dolari

Un diamant alb, vândut la licitaţie cu peste 30 milioane de dolari

Potrivit casei organizatoare, acest diamant este "unul dintre cele mai formidabile nestemate propuse vreodată la licitaţie" din rândul diamantelor transparente.

Diamantul, care are o puritate deosebită şi are mărimea unui ou de găină, face parte din clasa D - cel mai înalt grad de clasificare acordat de Institutul de mineralogie american.

Preţul de vânzare s-a înscris în intervalul estimat de casa organizatoare, ai cărui specialişti au evaluat nestemata, în septembrie, la un preţ cuprins între 30 milioane de dolari şi 35 milioane de dolari.

În 2012, un colecţionar a plătit 26,7 milioane de dolari pentru un alt diamant transparent care avea 101,73 carate.

Diamantul, vândut luni seară la Hong Kong, a fost descoperit în 2011 într-o mină dintr-o ţară din sudul Africii, al cărei nume nu a fost dezvăluit. În stare brută, nestemata a avut 299 de carate. Ea a primit şi un nume provizoriu - "diamantul oval magnific".

Colecţionarii şi pasionaţii de pietre preţioase aşteaptă de acum cu mare interes scoaterea la licitaţie, în noiembrie, a unui diamant roz excepţional, estimat la peste 60 de milioane de dolari, în cadrul unei vânzări care va avea loc la Geneva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici