Viaţa Papei Francisc este ilustrată într-o carte de benzi desenate - GALERIE FOTO

Viaţa Pontifului este celebrată în prag de Paşte catolic în cartea de benzi desenate de 25 de pagini, "Faith Series: the Life of Pope Francis", care va povesti copilăria şi instruirea lui Jorge Mario Bergoglio, până la învestirea lui drept suveran al Bicericii Catolice, transmite Reuters.

Viaţa Papei Francisc este ilustrată într-o carte de benzi desenate

Volumul "Faith Series: the Life of Pope Francis", publicat la editura Storm Comics/Bluewater, este a doua carte de benzi desenate în care este înfăţişată viaţa unui papă. Biografia lui Papa Ioan Paul al II-lea a fost transpusă în anii '80, într-o carte de benzi desenate, la editura Marvel Comics.

Pe cuprinsul celor 25 de pagini ale cărţii se va desfăşura povestea lui Papa Francisc, argentinianul Jorge Mario Bergoglio, presărată cu amănunte revelatoare despre "copilăria, instruirea şi înscăunarea drept cel de-al 266-lea papă în Biserica Catolică, primul de pe continentul american din pepiniera de suverani catolici.

Papa Francisc este poreclit "Suveranul poporului". Papa Francisc e celebru pentru că a destăinuit public că preferă o instituţie bisericească ce abundă de preoţi frământaţi şi conştienţi, cu oameni ce-şi expun suferinţele, o biserică pângărită de lumesc şi de tot ce-i printre mireni, tocmai pentru ca preoţii ce o formează s-au împlântat în sânul societăţii unde se despleteşte viaţa, decât o Biserică ce-şi cultivă nefirescul, în recluziune, apărându-se în coconul ei de lumea înconjurătoare.

Papa Francisc a adăugat în declaraţii făţişe că nu-şi doreşte ca Biserica să fie evocată drept centru şi nucleu din care viaţa îşi trage seva, pentru ca apoi să fie capturată într-o pânză ţesută din obsesii şi dogme. Suveranul îşi doreşte o Biserică ce descinde din "turnul de fildeş" în preajma semenilor.

Textul benzilor desenate va fi scris de Michael Frizell. "Am studiat minuţios povestea vieţii Papei Francisc şi m-am asigurat că am documente pentru a relata factual destinul său", a mărturisit Frizell.

Cartea "Faith Series: The Life of Pope Francis" a fost lansată în versiune tipărită şi în ediţie digitală pe 23 martie.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
PAPA FRANCISC ,
BENZI DESENATE ,
VIAŢA
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Anuntul care aruncă în aer alegerile din Bucureşti. „Da, este adevărat, dar nu e o infracţiune”