Videoclipul "Despacito", cu un număr record de 5 miliarde vizualizări, ŞTERS temporar de pe YouTube. Ce mesaj au transmis hackerii

Videoclipul piesei "Despacito", interpretată de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, care înregistrase în urmă cu cinci zile un număr record de vizualizări pe YouTube, 5 miliarde, a fost şters temporar de hackeri de pe platforma video, marţi, dar în prezent este disponibil publicului, potrivit nme.com.

11093 afișări
Imaginea articolului Videoclipul "Despacito", cu un număr record de 5 miliarde vizualizări, ŞTERS temporar de pe YouTube. Ce mesaj au transmis hackerii

"Despacito", cu un număr record de 5 miliarde vizualizări, ŞTERS temporar de hackeri de pe YouTube

Hackerii, care s-au recomandat cu numele Prosox şi Kuroi'sh, au scris sub videoclip textul "Eliberaţi Palestina".

Se pare că mai mulţi artişti au fost ţinta atacurilor acestor hackeri, printre ei numărându-se Selena Gomez, Drake şi Taylor Swift.

Videoclipurile au fost iniţial postate prin serviciul VEVO.

Sursa captură BBC

BBC informa că unul dintre hackeri a scris pe un cont de pe platforma Twitter: "Nu mă judecaţi. Îmi place YouTube".

"Este doar de amuzament, am folosit scriptul 'youtube-change-title-video' şi am scris 'hacked'", a mai spus hackerul.

Sursa captură BBC

Piraţii informatici au modificat şi titlurile unor clipuri ale unor artişti precum Katy Perry, Calvin Harris şi Maroon 5. De exemplu, titlul unui hit al Shakirei a fost modificat prin semnătura "Piratat de prosox şi kuroi’sh @OpIsrael", acompaniat de textul "Eliberaţi Palestina".

Piesa reggaeton "Despacito" şi videoclipul acesteia au fost lansate pe 12 ianuarie 2017 şi s-a situat pe primul loc în topurile muzicale din 47 de ţări. În august 2017, videoclipul "Despacito" a înregistrat cele mai multe vizualizări pe YouTube, 3 miliarde. Ulterior a fost primul videoclip care a trecut pragurile de 4 miliarde, respectiv 5 miliarde de vizualizări.

De asemenea, a fost recompensat cu premii pentru cântecul anului, înregistrarea anului, cea mai bună interpretare urban fusion şi cel mai bun clip scurt la cea de-a 18-a gală Latin Grammy Awards, anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici