Zece alimente pe care le ţii în frigider, deşi nu ar trebui

Unele produse cosmetice se păstrează mai bine la rece, de exemplu, crema pentru conturul ochilor, dar, pentru a le face loc în frigider, ar trebui să scoţi anumite alimente care se conservă foarte bine la temperatura camerei.

12396 afișări
Imaginea articolului Zece alimente pe care le ţii în frigider, deşi nu ar trebui

Zece alimente pe care le ţii în frigider, deşi nu ar trebui (Imagine: Hepta)

De la fructe şi legume care au nevoie să se mai coacă până la produse care conţin deja conservanţi, prezentăm mai jos topul celor zece alimente pe care nu ar trebui să le depozitezi în frigider, potrivit becomegorgeous.com.

Banane

Singurul motiv pentru care bananele ar trebui depozitate în frigider este încetinirea procesului de coacere. Însă temperatura rece înnegreşte coaja acestora. În plus, fructele păstrate alături de banane în frigider se pot coace mai repede. Nu le depozita în pungi din plastic şi nici în cutii din plastic, decât dacă doreşti să accelerezi procesul de coacere.

Untul de arahide

Deşi untul de arahide natural, făcut în casă, trebuie păstrat la rece, cel obişnuit, cumpărat de la magazin, poate fi păstrat în cămară mai multe luni după desigilare. Ai grijă însă să foloseşti tacâmuri curate de fiecare dată şi să nu laşi firimituri în borcan.

Cartofii

Nu se lasă la soare şi nu se păstrează în frigider. Temperaturile reci transformă amidonul din cartofi în zahăr, iar gustul lor se va modifica. În plus, coaja acestora se va înnegri în timpul gătirii.

Mierea

Utilizată drept conservant de mii de ani, mierea este unul dintre alimentele care nu trebuie ţinute în frigider. Temperatura rece determină cristalizarea mierii, care poate fi totuşi în continuare consumată.

Ceapa

Cea mai potrivită metodă de a depozita ceapa este păstrarea acesteia într-un loc aerisit, la temperatura camerei. Temperatura rece determină mucegăirea şi înmuierea cepei.

Avocado

Ca şi bananele, avocado nu se păstrează în frigider. Pentru a se coace, avocado trebuie păstrat la temperatura camerei. Odată ce procesul de coacere este complet, avocado se lasă în frigider, iar, dacă se foloseşte doar jumătate, se lasă sâmburele în cealaltă.

Gemul

Zahărul este un conservant natural, iar cele mai multe gemuri sunt protejate şi de acizii din fructe. Un borcan cu gem se poate păstra în cămară mai multe luni de la desigilare.

Pâinea

Singurul motiv pentru care pâinea poate fi depozitată în frigider este acela de a-i prelungi perioada de valabilitate, însă acest lucru nu împiedică modificarea texturii şi a gustului acesteia.

Cafeaua

Se păstrează în recipiente etanşe, în cămară. Cafeaua păstrată în frigider îşi pierde gustul şi poate deveni umedă.

Uleiuri

Uleiurile vegetale devin tulburi şi mai vâscoase dacă sunt depozitate în frigider, însă, odată scoase la temperatura camerei, îşi recapătă densitatea. Totuşi, uleiurile păstrate prea mult timp în cămară pot râncezi. Uleiurile din nuci sunt singurele care trebuie păstrate la frigider, pentru că au un termen de valabilitate mai mic decât cele vegetale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici