ANM a emis o alertă meteo extinsă: Cod galben de ploi puternice şi vijelii în 33 de judeţe ale ţării

ANM a emis sâmbătă o alertă meteo de instabilitate atmosferică până duminică la prânz şi un avertisment cod galben de ploi puternice, vijelii şi grindină pentru 33 de judeţe, până luni seara. Bucureştiul va fi, de asemenea, sub cod galben de ploi.

47811 afișări
Imaginea articolului ANM a emis o alertă meteo extinsă: Cod galben de ploi puternice şi vijelii în 33 de judeţe ale ţării

Cod galben de ploi puternice în 33 de judeţe ale ţării

Prima informare meteo intră în vigoare sâmbătă la ora 13.00 şi expiră duminică la ora 12.00.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice, sud-vestice şi în zona montană. Vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Cod galben. Interval de valabilitate: 03 mai, ora 12 – 04 mai, ora 22

De asemenea, începând de duminică de la ora 12.00 până luni la ora 22.00 judeţele Maramureş, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Constanţa, Ilfov, Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman şi Olt vor fi sub alertă cod galben, ANM anunţând perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 25...30 l/mp şi pe arii restrânse, mai ales în Muntenia şi în zona de munte, 40...60 l/mp.

Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60...70 km/h, vijelii şi, izolat, grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anm,
cod galben,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici