Prognoza pentru luna iulie: caniculă şi reprize cu ploi torenţiale

Meteorologii au anunţat că în luna iulie, în România, vor fi perioade cu caniculă, dar şi reprize cu ploi torenţiale.

495 afișări
Imaginea articolului Prognoza pentru luna iulie: caniculă şi reprize cu ploi torenţiale

Prognoza pentru luna iulie: caniculă şi reprize cu ploi torenţiale

În săptămâna 27 iunie– 4 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toată ţara. Cel mai cald va fi în regiunile vestice şi nord-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 04-11 iulie temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane. Excepţie vor face regiunile vestice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

În săptămâna 11-18 iulie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acel interval.

În săptămâna 18-25 iulie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Cantităţile de precipitaţii estimate vor fi deficitare în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
prognoză,
meteo,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici