Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a zgâlţâit sudul statului Chile. Oamenii au ieşit pe străzi

Cutremurul a fost înregistrat la ora 4.25 dimineaţa, ora României, la cinci kilometri de Lebu, de-a lungul coastei.

213 afișări
Imaginea articolului Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a zgâlţâit sudul statului Chile. Oamenii au ieşit pe străzi

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a zgâlţâit sudul statului Chile

Centrul Naţional Seismologic (CSN) din Chile a raportat că, aseară, un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade Richter a afectat o zonă mare din sudul ţării.

Cutremurul, înregistrat ieri la ora locală 23.25 (4.25 în România), a avut un epicentru situat la 5 km nord-vest de Lebu şi a fost însoţit de diverse alte replici minore.

Autorităţile locale din regiunile Maule, Nuble, Biobio, La Araucania şi Los Rios au demarat eforturi de ajutorare, în timp ce, la rândul său, Sistemul Naţional de Prevenire şi Răspuns la Dezastre a dispus o evaluare a posibilelor pagube aduse persoanelor.

În multe localităţi de pe coastă, populaţia a ieşit pe străzi şi în pieţe de teama unui tsunami, în ciuda faptului că Serviciul Hidrografic şi Oceanografic al Marinei (Shoa) din Chile a exclus posibilitatea producerii unui astfel de fenomen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici