A doua moţiune de cenzură depusă de opoziţie pe salarizare va fi citită luni şi dezbătută joi

Moţiunea de cenzură pe legea cadru a salarizării, intitulată "Legea salarizării Guvernului iresponsabil", va fi citită luni, iar joi dimineaţă va fi dezbătută, au decis, luni dimineaţă, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

18 afișări
Imaginea articolului A doua moţiune de cenzură depusă de opoziţie pe salarizare va fi citită luni şi dezbătută joi

A doua moţiune de cenzură depusă de opoziţie pe salarizare va fi citită luni şi dezbătută joi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis cu 11 voturi "pentru" şi 10 "împotrivă" ca moţiunea de cenzură "Legea salarizării Guvernului iresponsabil" să fie dezbătută joi dimineaţă, a declarat chestorul Senatului, Ioan Chelaru (PSD).

Chelaru a spus, după şedinţa birourilor permanente reunite, că această moţiune va fi citită luni dimineaţă, iar joi va fi dezbătută.

În 14 decembrie, Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe cele două legi privind salarizarea.

Liderul PSD Victor Ponta a anunţat, ulterior, că opoziţia va depune două moţiuni de cenzură, respectiv una pe legea salarizării pe 2011 şi cealaltă pe legea-cadru a salarizării unitare.

Prima moţiune de cenzură depusă de opoziţie, intitulată "Legea privind salarizarea în anul 2011- ultima ţeapă trasă românilor de Guvernul Băsescu-Udrea-Boc", a fost prezentată, joi, în plenul Parlamentului, în prezenţa premierului Emil Boc, urmând să fie dezbătută luni în plenul reunit al celor două Camere.

Şedinţa Parlamentului de vineri, în care era programată citirea celei de-a doua moţiuni de cenzură depuse de opoziţie, a fost suspendată din lipsă de cvorum. În urma apelului nominal decis de preşedintele Senatului Mircea Geonă, s-a constatat că la şedinţa Parlamentului erau prezenţi 225 de deputaţi şi senatori, iar cvorumul era de 235 de parlamentari. Reprezentanţii puterii au susţinut că nu este nevoie de cvorum pentru prezentarea moţiunii de cenzură, ministrul Mediului Laszlo Borbely (UDMR) atrăgând atenţia că, dacă se merge pe principiul necesităţii cvorumului la citirea moţiunii, orice coaliţie majoritară poate să împiedice opoziţia să citească o moţiune în plen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici