Adina Florea, declaraţie după înscrierea la un alt concurs, în timp ce aşteaptă un răspuns pentru DNA. Pentru ce post optează

Procurorul Adina Florea a declarat, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus candidatura pentru postul de procuror din cadrul Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, însă va opta pentru funcţia de şef al DNA, dacă în final i se va valida această numire.

1417 afișări
Imaginea articolului Adina Florea, declaraţie după înscrierea la un alt concurs, în timp ce aşteaptă un răspuns pentru DNA. Pentru ce post optează

Adina Florea, declaraţie după înscrierea la un alt concurs: Voi continua la DNA dacă se acceptă

„Voi candida pentru funcţia de procuror de execuţie, nu pentru procuror-şef (al Secţiei de anchetare a magistraţilor, n.r) m-am înscris, ci pentru procuror de execuţie. Eu sunt procuror de execuţie. Ce fac acum la Constanţa, dacă voi fi admisă la Bucureşti, voi face la Bucureşti. E acelaşi lucru. Nu se schimbă cu nimic statutul meu profesional, sunt procuror. Procuror pot fi la Constanţa, pot fi la Bucuresti, pot fi la Braşov, pot fi la Cluj, nu e niciun fel de problemă. Astăzi pot fi la Constanţa, dacă mi se acceptă candidatura ca urmare a acestui interviu, va urma o activitate de procuror de execuţie la Bucureşti în cadrul acestei secţii. În măsura în care mi se va accepta candidatura la DNA, îmi voi continua activitatea la DNA, nu pot să mi-o continui şi colo şi colo, n-am cum, nu se poate. Este o funcţie de execuţie aceasta, iar candidatura pentru DNA este pentru o funcţie de conducere, nu are nicio legătură una cu alta. Sunt total diferite”, a declarat, pentru MEDIAFAX, procurorul Adina Florea.

Procurorul Florea a mai precizat că, până la admiterea candidaturii pentru şefia DNA, va rămâne pe postul de execuţie: „Odată admisă candidatura, merg la DNA, dar până la admiterea candidaturii îmi exercit activitatea de procuror de execuţie”.

Candidaţii pentru funcţiile de procuror-şef şi cele de execuţie pentru Secţia de anchetare a magistraţilor vor susţine vineri interviurile în faţa comisiei Consiliului Superior al Magistraturii. Printre candidaţi se numără şi propunerea lui Tudorel Toader pentru şefia DNA, Adina Florea. Florea a primit aviz negativ din partea procurorilor CSM privind postul de conducere din DNA.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, despre numirea Adinei Florea la şefia DNA că nu va permite ca România să facă paşi înapoi împotriva luptei anticorupţie şi a cerut o verificare privind legalitatea propunerii, având în vedere avizul negativ de la CSM.

"România nu poate face paşi înapoi împtriva corupţiei şi nu voi accepta asa ceva. Pentru asta DNA are nevoie în fruntea sa o persoana independentă. Nu e posibil să facem paşi înapoi, unde România înregistrase paşi pozitivi. Avem un aviz negativ de la CSM care conţine lucruri care trebuie să ne dea de gândit. Până atunci am cerut departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri. Dar nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas în spate în lupta împotriva corupţiei", a afirmat Klaus Iohannis, joi la Bruxelles întrebat despre numirea la şefia DNA a Adinei Florea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici