Adrian Năstase a fost desemnat raportor APCE pentru problematica romilor

Deputatul PSD Adrian Năstase a fost desemnat, marţi dimineaţă, raportor pentru problematica romilor în contextul dezbaterii care va avea loc joi, în regim de urgenţă, în cadrul APCE, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare.

19 afișări
Imaginea articolului Adrian Năstase a fost desemnat raportor APCE pentru problematica romilor

Adrian Năstase a fost desemnat raportor APCE pentru problematica romilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Desemnarea lui Năstase ca raportor a fost făcută de către Comisia Juridică a APCE, au mai precizat sursele citate.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei se reuneşte în perioada 4-8 octombrie în sesiunea plenară de toamnă. Problema romilor se află pe agenda dezbaterilor, în urma unei solicitări făcute în cadrul procedurii de urgenţă prevăzută în articolul 49 din Regulamentul de Procedură.

Cererea a fost formulată de Comisia pentru Afaceri Politice şi vizează organizarea unei dezbateri cu tema "Recent rise in national security discourse in Europe: the case of Roma".

Printre românii membri ai APCE se numără Cezar Preda (preşedinte al delegaţiei naţionale), Adrian Năstase, Gyorgy Frunda,Titus Corlăţean, Florin Anghel, Viorel Riceard Badea, Cristian David, Relu Fenechiu, Maria Stavrositu şi Mihai Tudose. Printre membri supleanţi se numără Traian Igaş şi Adriana Săftoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici