ALEGERI LOCALE 2012 - Bihor: Unul din cei mai longevivi primari din ţară a pierdut în faţa unei femei de 33 de ani

Primarul comunei Uileacu de Beiuş (Bihor), liberalul Ioan Balint, care este în funcţie de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, a pierdut alegerile la o diferenţă de doar 28 de voturi, în faţa unei femei în vârstă de 33 de ani, care a candidat din partea PSD.

643 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012 - Bihor: Unul din cei mai longevivi primari din ţară a pierdut în faţa unei femei de 33 de ani

ALEGERI LOCALE 2012 - Bihor: Unul din cei mai longevivi primari din ţară a pierdut în faţa unei femei de 33 de ani (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Primarul comunei bihorene Uileacu de Beiuş, liberalul Ioan Balint, unul dintre cei mai longevivi din ţară, cu 28 de ani petrecuţi la conducerea localităţii, a fost învins la alegeri de o tânără de 33 ani, care a candidat din partea PSD.

Mihaela Sabău, tânăra de 33 ani din satul bihorean Prisaca, care a candidat din partea PSD, l-a învins cu o diferenţă de 28 de voturi pe Ioan Balint, aflat în funcţie de pe vremea lui Ceauşescu.

Mihaela Sabău a strâns 592 de voturi, cu 28 mai mult decât liberalul Ioan Balint (564) şi cu 164 peste candidatul independent Ioan Cuciula (328).

Ioan Balint, care a trecut înainte de alegeri de la PDL la PNL, a condus Primăria Uileacu de Beiuş din anul 1984. Membrii Biroului Electoral de Circumscripţie din comună au spus că Ioan Balint a cerut recalcularea scorului electoral de trei ori, până să accepte situaţia.

Primăriţa aleasă, Mihaela Sabău, este absolventă de Drept, cu masterat în Drept administrativ şi Administraţie publică, iar până acum a lucrat la o firmă din Beiuş.

Ea a spus că s-a înscris în PSD în urmă cu un an şi a decis să candideze "din ambiţie", susţinându-şi campania din veniturile sale, ale soţului, familiei şi ale unor prieteni apropiaţi.

"În aproape 30 de ani, cât a fost primar Balint, în comună nu s-a făcut aproape nimic, decât înainte de campaniile electorale. La alegerile din 2008 s-a început introducerea apei, dar după campanie a lăsat totul baltă. Nici până azi nu este terminată lucrarea. Nu există canalizare, iar asfalt este doar din loc în loc. Sâmbătă seară, cu o zi înainte de votare, a chemat o firmă să asfalteze un drum. Normal că a rămas şi acela neterminat. Oamenii m-au votat pentru că i-am convins că pot schimba lucrurile", a declarat Mihaela Sabău.

Ea a adăugat că vrea să finalizeze toate proiectele fostului edil, dar şi să atragă investitori în zonă, pentru a crea locuri de muncă, să construiască o bază sportivă, să redeschidă o şcoală.

Ioan Balint, fostul primar al comunei Uileacu de Beiuş, a fost ales în 1984, la 34 de ani şi a condus comuna timp de 28 de ani. Potrivit unui clasament al celor mai longevivi primari din România, realizat de "Gândul", edilul bihorean se află pe locul al doilea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici