Aleşii PSD deschid ARIILE PROTEJATE pentru vehicule în scop sportiv

În ariile naturale protejate va fi permis accesul autovehiculelor, motocicletelor, ATV-urilor sau mopedelor pentru recreere, sport sau turism, cu acordul structurii de administrare sau a custodelui ariei, potrivit unui proiect de lege semnat de un grup de senatori PSD şi un reprezentant al UNPR.

Aleşii PSD deschid ariile protejate pentru vehicule în scop sportiv, de recreere, turism

"Accesul public pe suprafaţa ariilor naturale protejate este interzis, cu excepţia circulaţiei cu orice mijloc de transport în situaţii de urgenţă generate de calamităţi, accidente de orice natură, precum şi cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede, în vederea organizării de activităţi sportive sub egida federaţiilor de resort, de recreere şi turism, cu acordul structurii de administrarea a ariei naturale protejate sau a custodelui, după caz", prevede iniţiativa legislativă semnată de senatorul PSD Viorel Arcaş aflată în dezbatere publică la Senat.

Forma actuală a articolului pe care parlamentarii vor să îl modifice prevede că ''pe suprafaţa ariilor naturale protejate este interzis accesul cu mijloace motorizate care utilizează carburanţi fosili în scopul practicării de sporturi, cu excepţia drumurilor permise accesului public''.

Pe proiectul de lege şi-au pus semnătura 27 de senatori PSD şi unul al UNPR.

Iniţiatorii prevăd exceptarea de la amendare a activităţilor sportive cu mijloace motorizate dacă există acordul autorităţilor. Astfel, va fi considerată contravenţie încălcarea ''obligaţiei de a nu intra pe suprafaţa ariilor naturale protejate şi de a nu practica sporturi în afara drumurilor permise accesului public cu mijloace motorizate bazate pe folosirea combustibililor fosili, cu excepţia activităţilor sportive autorizate de structura de administrare a ariei naturale protejate sau de custode, după caz''.

Iniţiatorii motivează necesitatea schimbării legislative prin notorietatea competiţiei de hard enduro de la Sibiu, Red Bull Romaniancs, care "a fost comparată cu celebra manifestare sportivă Paris-Dakar pentru America de Sud", după cum scrie senatorul PSD Viorel Arcaş în expunerea de motive.

"Din această perspectivă, organizarea şi susţinerea oricărei competiţii sportive, fie şi de mare anvergură, presupun respectarea tuturor prevederilor legale în ceea ce priveşte protecţia mediului, respectiv a actelor de reglementare: aviz de mediu, acord de mediu, aviz Natura 2000, autorizaţie de mediu, autorizaţie privind emisiile de gaze cu efect de seră etc", mai susţine el, spunând că din această cauză trebuie modificate prevederile privind protecţia mediului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 12 comentarii
Taguri:
SENAT ,
ARII PROTEJATE ,
turism ,
psd ,
proiect
COMENTARII
  • mitrut 17 feb 2016

    Si uite asa toate beizadelele si interlopii vor putea face aratura cu rotile bolizilor lor, in toate ariile protejate! E o lege menita sa aprobe distrugerea acestor arii, pentru placerea celor care se plictisesc sa-si tot numere banii furati.

  • Codrin 15 feb 2016

    Propunerea legislativa este in dezbtare publica. Pentru a trimite opinia, intrati pe https://www.senat.ro/LegiProiect.aspx si cautati dupa "B42 / 2016" iar apoi dati click pe butonul "Trimite opinie"

  • Bomba Peste PSD 14 feb 2016

    Manifestare sportivă Paris-Dakar pentru *America de Sud*, după cum scrie senatorul PSD Viorel Arcaş . ASTFEL DE POLITICIENI CONDUC ROMANIA , daca PARIS DAKAR se desfasoara in america de sud , Viorel Arcas si pesedisti in genera TRAIESC pe LUNA, de asta nu este foarte important ce se intampla in rezervatiile…

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.

ULTIMA ORĂ
Când a intrat în această biserică din România, acestui bărbat nu i-a trecut prin cap până unde se poate ajunge. Imaginea INCREDIBILĂ despre care vuieşte întreg Internetul