Alina Gorghiu: PNL se opune interzicerii filmării votului cu bile

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, vineri, la Constanţa, că liberalii se vor opune, în Biroul Permanent, interzicerii filmării votului cu bile, însă decizia va fi luată de majoritate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

692 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: PNL se opune interzicerii filmării votului cu bile

Alina Gorghiu: PNL se opune interzicerii filmării votului cu bile (Imagine: Marius Dumbrăveanu/ Arhiva Mediafax Foto)

"Luni, la Cameră, se discută, în Biroul Permanent, interzicerea filmatului votului cu bile. Înţeleg de la colegii mei că aşa se va întâmpla. Şi vreau să vă spun că ne întoarcem la platforma cu care PSD ne-a obişnuit de 26 de ani. De fapt la platforma partidului, care înainte de ’89 reuşea să cucerească minţile multor oameni din România. Nu e o glumă. Vorbim de interzicerea, în România, a unei activităţi cât se poate de normale, făcute de presă, şi anume aceea de monitorizare a activităţii şi a votului parlamentarilor din România”, a spus Gorghiu.

Potrivit liderului liberal, dacă în ziua de azi se mai pune problema să se ajungă la acte de cenzură, "aşa cum mai deunăzi domnul Dragnea voia prin legea defăimării”, înseamnă că nu s-a învăţat nimic din ideea de democraţie în România.

"Este momentul să mă delimitez foarte ferm, eu şi Partidul Naţional Liberal, de genul acesta de practici”, a afirmat Alina Gorghiu, care a precizat că liberalii se vor opune acestui proiect, dar majoritatea în Parlament este deţinută de PSD, UNPR şi ALDE.

"În Biroul Permanent evident că ne vom opune. Dar majoritatea aparţine acelei structuri politice, motiv pentru care aşteptati-va ca, în ciuda protestelor noastre, să vă fie interzis inclusiv posibilitatea de a filma aceste voturi”, a spus copreşedintele PNL.

Cei doi copreşedinţii ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, se află la Constanţa unde, sâmbătă, va avea loc Sesiunea plenară a Ligii Aleşilor Locali.

Deputaţii vor să interzică jurnaliştilor să filmeze votul secret cu bile, urmând ca în şedinţa Biroului Permanent de luni să se ia în discuţie modificarea articolului din Regulament referitor la accesul presei în sala de plen, potrivit stenogramei BP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici