Ambasadorul Franţei, despre romi: Trebuie să folosim exemplele pozitive pentru a continua

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Aeroportul Internaţional din Timişoara, că unii dintre romii repatriaţi s-au integrat în societate cu ajutorul Franţei şi că aceste exemple pot fi urmate şi de alţii.

206 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Franţei, despre romi: Trebuie să folosim exemplele pozitive pentru a continua

Philippe Gustin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, a spus că romii care se află încă în Franţa pot lua exemple pozitive de la cei care şi-au deschis o afacere în România cu banii primiţi de la statul francez.

"Sunt cazuri care funcţionează când vorbim de romii repatriaţi de autorităţile franceze. Există soluţii. Am vizitat un şantier în localitatea Şag. Este vorba despre construcţia unui after school într-un cartier de romi. Deci banii sunt cheltuiţi tot în favoarea lor. Nu este uşor, dar trebuie să folosim aceste exemple pozitive pentru a continua", a spus Philippe Gustin.

Ambasadorul Franţei a vorbit şi despre eforturile României de integrare în Spaţiul Schengen, el afirmând că a vizitat fronitera de la Stamora-Moraviţa şi că este încântat de măsurile luate.

"Am fost plăcut surprins că toate echipamentele au fost puse în aplicare şi că funcţionează aşa cum trebuie", a afirmat Philippe Gustin.

El a spus că aceasta este prima sa vizită la Timişoara de când este ambasador şi prima sa vizită în ţară. În cele două zile de vizită a Timişoarei, ambasadorul s-a întâlnit cu autorităţile locale, cu oamenii de afaceri francezi şi a depus coroane de flori la Cimitirul Eroilor, unde sunt îngropaţi 24 de ostaşi francezi căzuţi în primul război mondial.

În cursul anului trecut, sute de romi au fost repatriaţi din Franţa, ajungând cu mai multe curse charter pe Aeroportul Internaţional Timişoara.

În luna ianuarie a acestui an, un număr de 164 de romi, printre care opt copii cu vârste sub doi ani, au fost repatriaţi de autorităţile franceze, ajungând cu o cursă charter pe Aeroportul Internaţional Timişoara, ei primind 300 de euro pentru fiecare adult şi 100 de euro pentru fiecare copil pentru a se întoarce în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici