Ambasadorul Italiei: România a îndeplinit cerinţele de aderare la spaţiul Schengen încă din 2011

Diego Brasioli, ambasadorul Italiei la Bucureşti, a spus joi, la o recepţie de Ziua Republicii, că ţara sa susţine eforturile României de a adera la spaţiul Schengen şi că România a îndeplinit cerinţele necesare încă din 2011.

1560 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Italiei: România a îndeplinit cerinţele de aderare la spaţiul Schengen încă din 2011

Ambasadorul Italiei: România a îndeplinit cerinţele de aderare la spaţiul Schengen încă din 2011 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Italia este aproape de România şi noi sprijinim cu mândrie aspiraţiile sale legitime de a fi inclusă în spaţiul Schengen. De fapt, noi credem că România şi-a îndeplinit toate cerinţele necesare de a adera la spaţiul Schengen din 2011", a spus Brasioli la o recepţie de Ziua Italiei.

La evenimentul de la la reşedinţa sa a fost invitat şi preşedintele Klaus Iohannis, ambasadorul amintitind în discursul său de cele două vizite făcute de preşedintele Klaus Iohannis în Italia, la Roma şi Milano.

"Cred că este greu de imaginat o relaţie mai apropiată între două ţări decât cea existentă între Italia şi România. Vorbim două limbi similare, împărtăţim valori culturale comune, avem tradiţii similare. Mai bine de un milion de români trăiesc în Italia, fiind integraţi cu succes în societatea noastră. Mai mult de 20.000 de companii itaiene investesc şi produc în România în fiecare sector al economiei", a spus Brasioli.

De asemenea, diplomatul italian a amintit că în 2015 schimburile comerciale bilaterale au atins un nivel record.

"Anul trecut, volumul schimburilor bilaterale au atins un nivel record de 13,5 miliarde de euro, mai multe de 2.200 de companii italiene noi au intrat pe piaţa din România în 2015, aproximativ 400 de zboruri către şi dinspre cele două ţări conectează în fiecare săptămână 20 de oraşe din România şi Italia", a spus ambasadorul.

La recepţie a fost prezent şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a conversat mai mult timp cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. De asemenea, fostul premier Victor Ponta a fost prezent la recepţie, alături de fostul ministru de Externe Titus Corlăţean. Printre invitaţi au fost mai mulţi membri ai corpului diplomatic, inclusiv ministrul Lazăr Comănescu, şi mai mulţi diplomaţi, printre care şi ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici