CE autorizează prelungirea controalelor la frontiere din cadrul Spaţiului Schengen

Comisia Europeană a autorizat, miercuri, prelungirea controalelor pe segmente ale frontierelor Schengen în cinci state membre ale Spaţiului european de circulaţie fără documente de identitate, decizia definitivă urmând să fie luată de ţările membre ale Uniunii Europene.

258 afișări
Imaginea articolului CE autorizează prelungirea controalelor la frontiere din cadrul Spaţiului Schengen

CE autorizează prelungirea controalelor la frontiere din cadrul Spaţiului Schengen (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Numeroase ţări au introdus controale la frontiere din cadrul Schengen în 2015, pe fondul crizei imigranţilor extracomunitari.

Ţările care vor putea prelungi măsurile de control pe segmente din interiorul Spaţiului Schengen sunt Germania, Austria, Danemarca, Suedia şi Norvegia, a declarat Dimitris Avramopoulos, comisarul UE pentru Migraţie.

Peste un milion de imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa au ajuns clandestin în Uniunea Europeană în anul 2015.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici