Anastase a primit în 2009 vaze, platouri, casete de bijuterii, pe care le-a lăsat Camerei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a primit în 2009 o serie de cadouri de protocol, precum vaze, platouri, casete de bijuterii, medalii ale instituţiilor altor ţări, dar şi o poşetă şi o figurină reprezentând ursuleţul simbol al Berlinului, toate rămânând în patrimoniul instituţiei.

122 afișări
Imaginea articolului Anastase a primit în 2009 vaze, platouri, casete de bijuterii, pe care le-a lăsat Camerei

Anastase a primit în 2009 vaze, platouri, casete de bijuterii, pe care le-a lăsat Camerei (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Conform site-ului Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase a primit în anul 2009 două vaze de porţelan, trei casete de bijuterii, un set de şase platouri din staniu 94%, două platouri şi o farfurioară din porţelan.

Anastase a mai primit o ramă conţinând un extras în limba bosniacă din anul 1181, o ramă conţinând extras din port naţional sârbesc, o ramă din piele cu fotografia cuplului princiar din Japonia, precum şi fotografia cuplului suveran al Belgiei.

Printre cadourile oferite Robertei Anastase cu ocazia unor acţiuni protocolare se regăsesc o figurină din porţelan reprezentându-l pe ursuleţul simbol al Berlinului (Knut - n.r.), o oglindă ovală încrustată în metal, dar şi o stampă chinezească şi material din mătase şi poşetă din mătase cu motive asiatice.

Roberta Anastase a mai primit în anul 2009 un obiect din sticlă cu motive naţionale azere într-o casetă albastră, o machetă din metal auriu cu însemnele prezidenţiale ale Emiratelor Arabe Unite, medalia Parlamentului Republicii Serbia în casetă de piele şi un vas din metal cu însemnele Canadei.

Deşi valoarea niciunuia dintre cele 22 de cadouri primite de Anastase în anul 2009 nu a depăşit suma de 200 de euro, preşedintele Camerei nu a păstrat vreun cadou, lăsându-le pe toate în patrimoniul instituţiei legislative. Potrivit legii, demnitarii trebuie să declare cadourile de peste 50 de euro primite în exerciţiul funcţiei. Cadourile estimate a valora până în 200 euro pot fi păstrate de demnitar, cele evaluate peste această sumă putând fi păstrate dacă demnitarul achită diferenţa între 200 euro şi valoarea cadoului respectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici