Anatol Şalaru: E absolut necesar să avem la Chişinău un partid de dreapta sprijinit de Bucureşti

Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova Anatol Şalaru a declarat vineri după o întâlnire cu Teodor Meleşcanu, că ''este absolut necesar să avem la Chişinău un partid politic de dreapta, care să beneficieze de sprijinul tuturor forţelor politice de la Bucureşti''.

543 afișări
Imaginea articolului Anatol Şalaru: E absolut necesar să avem la Chişinău un partid de dreapta sprijinit de Bucureşti

Anatol Şalaru: E absolut necesar să avem la Chişinău un partid de dreapta sprijinit de Bucureşti (Imagine: Daniel Mihailescu / Mediafax Arhiva Foto)

''Astăzi am avut o importantă întâlnire politică, dar şi de suflet, cu Teodor Meleşcanu, Ministrul de Externe al României. Împreună cu Teodor Meleşcanu am trecut în revistă situaţia geopolitică şi de securitate din regiunea noastră, dar şi noile provocări cu care e posibil să se confruntă Republica Moldova în viitorul apropiat. La Bucureşti există o totală unitate de opinii privind necesitatea continuării parcursului european ca o modalitate concretă, atât pentru asigurarea bunăstării moldovenilor, cât şi pentru asigurarea securităţii naţionale. Avem sprijinul României în acest parcurs, dar şi noi trebuie să dăm dovadă de consecvenţă şi să ne facem treaba responsabil în vederea realizării acestor obiective. Tocmai din acest motiv este absolut necesar să avem la Chişinau un partid politic de dreapta, care să beneficieze de sprijinul tuturor forţelor politice de la Bucureşti'', a scris Anatol Şalaru pe Facebook.

El a avut o întrevedere şi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

''Astăzi (vineri - n.r.) am avut o discuţie consistentă cu preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu. Tema întâlnirii a constituit-o necesitatea reconfigurării dreptei naţionale în Republica Moldova, crearea unui partid puternic pro-european şi pro-românesc care să reunească în rândurile sale energiile naţionale. De asemenea, am fost încă o dată asigurat de sprijinul României pentru parcursul euro-atlantic al Republicii Moldova'', a afirmat pe contul său de Facebook Şalaru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici