Antal: E un scurt raport despre situaţia maghiarilor, la CE vom merge cu unul de 100 de ori mai mare

Serviciul de asistenţă juridică pentru minorităţi din cadrul UDMR a elaborat un "scurt raport" preliminar asupra situaţiei maghiarilor din Covasna, liderul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, afirmând că documentul pe care Uniunea îl va înainta CE va fi "de o sută de ori mai mare şi mai consistent".

186 afișări
Imaginea articolului Antal: E un scurt raport despre situaţia maghiarilor, la CE vom merge cu unul de 100 de ori mai mare

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (Imagine: Vargyasi Levente)

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Serviciul de asistenţă juridică pentru minorităţi "Miko Imre", fondat de Uniune, a elaborat un raport preliminar despre discriminarea şi încălcarea drepturilor comunităţii maghiare din Transilvania.

De fapt, a spus Antal, este doar un scurt raport asupra situaţiei comunităţii maghiare din judeţul Covasna, şi nu cel care va fi înaintat Consiliului Europei, acesta din urmă urmând să fie "de o sută de ori mai mare şi mai consistent".

"Vreau să îi liniştesc pe cei de la Bucureşti, care s-au speriat când au văzut acest mini-raport, pe care l-am făcut aici, în judeţul Covasna, şi ei au crezut că noi vrem să mergem cu acest raport la Consiliul Europei. Vreau să îi liniştesc că nu vrem să mergem cu acest raport în faţa Consiliului Europei, ci cu unul de o sută de ori mai mare şi de o sută de ori mai consistent, în care vom arăta cum nu sunt respectate legile în această ţară şi cum este discriminată comunitatea maghiară în această ţară", a spus liderul local al UDMR.

Antal Arpad a mai precizat că un lucru trebuie să înţeleagă cei care cred că maghiarii "pot fi eliminaţi politic sau fizic", că acest stat va fi respectat de comunitatea maghiară în aceeaşi măsură în care statul respectă comunitatea maghiară.

Raportul asupra situaţiei comunităţii maghiare din judeţul Covasna conţine mai multe capitole, cum ar fi despre folosirea limbii maghiare în instituţiile statului sau în tribunale, despre înţelegerea sfaturilor medicale şi a prospectelor de medicamente, despre discriminare în educaţie, sau despre atacurile politice împotriva comunităţii maghiare.

Serviciul de asistenţă juridică pentru minorităţi "Miko Imre" din cadrul UDMR pregăteşte un raport din umbră pentru Consiliul Europei, cu privire la modul de implementare a Cartei Europene a Limbilor Regionale sau Minoritare, declara, în urmă cu săptămână, deputatul UDMR de Sfântu Gheorghe, Marko Attila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici