Antonescu: Activitatea Comisiei de revizuire a Constituţiei se reia pe 27 ianuarie 2014, la ora 13

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că membrilor Comisiei pentru revizuirea Constituţiei le-au fost distribuite comentariile, observaţiile şi propunerile Consiliului legislativ şi ale Comisiei de la Veneţia, iar activitatea se va relua pe 27 ianuarie 2014, la ora 13.00.

141 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Activitatea Comisiei de revizuire a Constituţiei se reia pe 27 ianuarie 2014, la ora 13

Antonescu: Activitatea Comisiei de revizuire a Constituţiei se reia pe 27 ianuarie 2014, la ora 13 (Imagine: Shutterstock)

El a făcut declaraţia la finalul unei şedinţe a Comisiei care a avut loc miercuri dimineaţă.

"A avut loc, aşa cum aţi văzut, o şedinţă a Comisiei de revizuire a Constituţiei în care am distribuit, sintetizate, membrilor Comisiei care au fost prezenţi toate comentariile, observaţiile, propunerile pe care Consiliul legislativ le-a făcut la proiect şi pe care, de asemenea, reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, la întâlnirile intermediare, le-au făcut", a spus Antonescu.

El a precizat că activitatea Comisiei de revizuire va fi reluată anul viitor, în ianuarie.

"Am distribuit deci aceste texte şi am hotărât la nivelul Comisiei ca în data de 27 ianuarie 2014, la orele, 13.00, să ne reluăm activitatea cu discutarea acestor observaţii şi cu începerea demersului de finalizare a corpului de revizuire. Asta este tot", a spus Antonescu.

Întrebat de ce nu s-au discutat în acest moment textele distribuite în sinteză, Antoneascu a spus că discuţia trebuie să înceapă după consultarea tuturor textelor.

"Nu am discutat acum pentru că deocamdată toate aceste observaţii care au fost sintetizate - domnul senator Chelaru, domnul senator Chiuariu s-au ocupat - astea au fost distribuite şi ca atare discuţia trebuie să înceapă după consultarea tuturor acestor texte şi ea începe în preajma sesiunii de anul viitor", a precizat Antonescu.

El a menţionat că textele distribuite conţin foarte multe observaţii de formă, dar şi câteva observaţii de fond.

"În momentul în care le vom discuta, veţi avea acces la lucrările Comisiei şi veţi vedea", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici