Antonescu, deschis unei dezbateri cu mai mulţi candidaţi

Candidatul PNL la Preşedinţie, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că nu a primit invitaţie la dezbaterea electorală de miercuri de la ASE şi a precizat că el este disponibil să participe la o dezbatere cu oricâţi contracandidaţi, dar să fie cu moderatori din presă şi să nu se discute doar economie.

14 afișări
Imaginea articolului Antonescu, deschis unei dezbateri cu mai mulţi candidaţi

Preşedintele PNL, Crin Antonescu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Putem avea dezbateri în câţi se doreşte. Nu e vorba de a impune Băsescu o dezbatere sau de a impune Geoană o dezbatere. Geoană, cu această vestită dezbatere de la ASE, e singurul care încearcă să convoace, la o acţiune de partid, candidaţi ai altor partide. Eu nu am nimic împotrivă să merg la ASE, dar ASE nu mi-a adresat nicio invitaţie. Eu nu mă prezint la convocarea domnului Geoană, mă pot prezenta la provocarea domnului Geoană", a declarat Antonescu, într-o conferinţă de presă.

Liderul PNL l-a invitat pe Mircea Geoană să facă "o dezbatere în doi, dacă nu vrea în mai mulţi", menţionând că el propune o confruntare "în cinci - candidaţii partidelor parlamentare plus Sorin Oprescu", dar că ar fi de acord şi cu o dezbatere "în trei, şi cu Traian Băsescu".

"Din punctul meu de vedere, dezbaterea trebuie să aibă loc, televiziunea publică trebuia să organizeze aceste lucruri, pentru că ea este cea datoare faţă de contribuabili să le ofere toate formele clasice de informare, de evaluare pe care le presupune o campanie electorală. Nu văd de ce Geoană doreşte o dezbatere numai la ASE, de ce nu şi în alt loc, de ce numai pe teme economice. Nu eu obstrucţionez astfel de întâlniri. Cum doresc domniile lor", a spus Crin Antonescu.

Pe de altă parte, Antonescu a precizat că ar fi acceptabilă "şi o formulă cu toţi candidaţii care au dreptul la o astfel de dezbatere", pe care TVR poate încă să o organizeze.

"Condiţiile pe care le pun, şi le pun pentru că le consider minimale, sunt acelea de a dezbate mai multe teme decât temele economice. Putem dezbate, fără îndoială, şi viziunea asupra economiei, asupra crizei ale viitorului preşedinte, ale candidaţilor, dar nu putem restrânge doar la aceste teme, în care preşedintele nu are foarte multe pârghii de altfel, o confruntare, singura care mai rămâne posibilă pentru alegerile prezidenţiale înainte de turul întâi", a spus candidatul PNL.

El a precizat că o altă condiţie ar fi "un loc şi un moderator sau mai mulţi care să provină din mediul jurnalistic, care să fie acceptaţi de către toate părţile", susţinând că nu acceptă o "dezbatere închisă, într-un anume loc, într-un anume cadru şi cu un anume moderator, care eventual să mai fie şi membru de partid".

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a anunţat că a confirmat participarea la dezbaterea electorală de miercuri, de la ora 18.00, de la ASE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici