Antonescu: Farsa de la SRI şi SIE nu se poate aplica la MAI şi în niciun caz cu participarea PNL

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, că "farsa" care s-a jucat la numirea şefilor serviciilor secrete nu se poate repeta în cazul numirii ministrului de Interne şi în niciun caz cu participarea PNL, referindu-se la propunerea lui Băsescu privind numirea unui reprezentant al opoziţiei la MAI

20 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Farsa de la SRI şi SIE nu se poate aplica la MAI şi în niciun caz cu participarea PNL

Antonescu: Farsa de la SRI şi SIE nu se poate aplica la MAI şi în niciun caz cu participarea PNL (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă liberalii au fost contactaţi şi dacă PNL e dispus să dea un ministru, Antonescu a replicat că speră să nu îndrăznească nimeni să îl contacteze.

"Sper ca nimeni să nu îndrăznească să ne contacteze pentru că nu jucăm în farsa lor. Dacă domnul Traian Băsescu se crede la Şcoala de vară a PDL sau la tabără de muncă reunită PSD-PD, atunci greşete. Cred că ştim cu toţii că într-o ţară există Guvern de Uniune naţională, ceea ce nu e cazul, şi la care evident nu am participa chiar dacă se pune problema, şi există guverne de tehnicieni sau de culoare politică. Farsa pe care a jucat-o prin numirea chipurile a unor repezentanţi ai Opoziţiei la SRI şi SIE nu s epoate repata la MAI sau în orice caz nu cu participarea PNL", a susţinut Crin Antonescu.

Pe de altă parte, liderul PNL a subliniat că şeful statului ar trebui să cheme de urgenţă partidele parlamentare la consultări în vederea formării unui Guvern de tehnicieni cu un premier independent.

În privinţa poziţiei UDMR care ar susţine un guvern un Guvern minoritar, Antonescu a menţionat că PNL exclude susţineera vreunui astfel de Guvern sau a unui Guvern de uniune Naţională.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, după întâlnirea cu liderii PSD şi PDL, că le-a propus celor două partide două soluţii care să elimine suspiciunile legate de faptul că ministrul de Interne ar putea influenţa alegerile: un ministru independent sau unul din opoziţie.

Băsescu a declarat că speră ca cele două partide de la guvernare să găsească o soluţie pentru şefia MAI, în coaliţie, precizând, fără a spune explicit dacă a semnat sau nu revocarea lui Dan Nica, că preferă să nu se grăbească.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici