Antonescu: Parchetul să cerceteze evenimentul de la Odorheiul Secuiesc

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că liberalii cer Parchetului ÎCCJ să cerceteze şi să sancţioneze participanţii evenimentului de la Ordorheiul Secuiesc, criticând în acest context faptul că şeful statului nu şi-a jucat rolul de mediator.

32 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Parchetul să cerceteze evenimentul de la Odorheiul Secuiesc

Antonescu: Parchetul să cerceteze evenimentul de la Odorheiul Secuiesc (Imagine: Bogdan Stmatin/Mediafax Foto)

"PNL solicită tuturor instituţiilor statului şi în primul rând Parchetului General, să declanşeze toate procedurile legale de cercetare şi sancţionare a participanţilor la această reuniune de la Odorheiul Secuiesc, organizată de Consiliul Naţional Secuiesc, privitoare la ceea ce noi credem că sunt încălcari ale legii, ale unor prevederi constituţionale inacceptabile şi care trebuie tratate cu toată fermitatea pe care legea o prevede", a susţinut Antonescu.

El a menţionat că "PNL a fost totdeauna un susţinător al drepturilor minorităţilor naţionale, al drepturilor culturale", adăugând că, "atunci când se ajunge la punerea în discuţie a legii fundamentale, instituţiile trebuie să arate că funcţionează".

În acest context, Antonescu l-a criticat pe Traian Băsescu pentru faptul că nu şi-a îndeplinit rolul de mediator în acest caz al secuimii, ci alimentează "debandada instituţiilor".

"Sigur că preşedintele ar trebui să aibă un rol. Sigur că ar fi de discutat şi de faptul că după şapte-opt vizite celebre în secuime preşedintele nu a reuşit se pare un dialog cu grupurile care astăzi atentează făţiş la integritatea statului român şi au tentative de a proclama stat în stat, adoptă imnuri, steme, steaguri. (...) Din păcate, preşedintele actual al României nu joacă deloc acest rol, ci dimpotrivă, direct sau indirect alimentează această debandadă, derută şi incapacitate a instituţiilor", a mai declarat preşedintele PNL.

El a mai spus că "pentru toată funcţionarea instituţiilor, pentru toată aşezarea în normalitate a acestora, preşedintele are o răspundere fundamentală", criticând faptul că "instituţiile statului de la parchet la servicii, nu sunt capabile să prevină, să reacţioneze în faţa unor asemenea evenimente atâta vreme cât ele se ocupă cu altceva şi sunt obiectul unui nesfârşit târg politic".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici