Antonescu: Vom avea 145 de parlamentari PNL, din totalul de 150, prezenţi la votul pentru şefia TVR

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că la şedinţa Parlamentului de vineri pentru validarea şefului interimar al TVR vor fi prezenţi 145 de parlamentari PNL din totalul de 150 de aleşi liberali, precizând că în situaţia în care nu va fi întrunit cvorumul va fi "un nou moment jenant".

182 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Vom avea 145 de parlamentari PNL, din totalul de 150, prezenţi la votul pentru şefia TVR

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Antonescu a declarat că la şedinţa de vineri a Parlamentului, unde se va vota şeful interimar al TVR, vor fi prezenţi din partea PNL 96 de deputaţi din 100 şi 49 de senatori din 50.

"Cred că va fi cvorum, pentru că altfel ar fi un nou moment jenant", a susţinut preşedintele PNL.

Antonescu a spus că se gândeşte că anunţarea numelui lui Stelian Tănase drept candidat la şefia TVR va putea fi de natură a determina chiar grupuri politice din opoziţie să vină la vot vineri.

Liderul PNL a menţionat că, în situaţia în care se va ajunge la validarea şefului interimar al TVR în Birourile Permanente, conform unei ordonanţe a Guvernului, propunerea din partea PNL va rămâne aceeaşi.

Antonescu a precizat că lui Tănase i-a mai propus şefia ICR, însă la momentul respectiv a declinat oferta.

"Stelian Tănase este categoric un liberal (...), există capitolul politic din viaţa lui Stelian Tănase, numai că acest capitol s-a încheiat demult. Nu poate fi bănuit a fi un apropiat sau un client al PNL", a mai spus Antonescu.

Totodată, el a afirmat că în cazul lui Rareş Bogdan, care nu a putut fi validat la şefia TVR, a observat din partea premierului "o oarecare insistenţă" pentru nominalizarea acestuia. "Victor Ponta nu doar că a fost de acord, ba chiar a subliniat acest lucru până în dimineaţa zilei votului în două convorbiri telefonice", a susţinut Antonescu.

De asemenea, în ceea ce priveşte afirmaţia lui Ponta referitoare la un angajament al lui Antonescu faţă de Rareş Bogdan şi Cozmin Guşă, liderul PNL a susţinut că "este o afirmaţie care nu are absolut nimic comun cu realitatea".

Stelian Tănase a fost confirmat oficial de către PNL ca propunere pentru şefia intermediară a TVR.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a precizat că preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a comunicat premierului Victor Ponta propunerea oficială a PNL pentru şefia TVR în persoana lui Stelian Tănase, iar liderul PSD a agreat această propunere. Purtătorul de cuvânt al PNL a mai spus că au fost informaţi şi ceilalţi lideri de partide din USL.

Noua propunere a PNL pentru această poziţie vine după ce plenul Parlamentului nu l-a putut valida pe Rareş Bogdan în poziţia de şef interimar al TVR, ca urmare a absenţei în bloc a parlamentarilor PSD.

Parlamentarii se vor reuni vineri la ora 12.00 în şedinţă comună pentru a stabili directorul interimar al TVR, la ora 11.00 fiind convocate Comisiile de cultură, a anunţat preşedinţele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Pentru a se întruni cvorumul, este necesar ca minimum 291 de parlamentari să voteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici