Asistentul adjunct al secretarului de Stat al SUA despre suspendare: Politicienii să se concentreze pe temele importante pentru cetăţeni

Politicienii din România ar trebui să se concentreze pe chestiunile importante pentru cetăţeni, precum economia, locurile de muncă, viitorul ţării, a declarat, marţi, Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de Stat al SUA, precizând că dialogul politic trebuie să se bazeze pe respect reciproc.

266 afișări
Imaginea articolului Asistentul adjunct al secretarului de Stat al SUA despre suspendare: Politicienii să se concentreze pe temele importante pentru cetăţeni

Hoyt Yee (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat ce părere are de intenţia unor politicieni de a-l suspenda pe preşedinte, pentru a treia oară, deşi acesta îşi încheie mandatul în decembrie, Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de Stat al SUA, a precizat că "nu ar fi potrivit să comenteze asupra dezbaterilor politice interne din România". "Cred că este important ca liderii din România să se concentreze asupra acelor chestiuni care sunt importante pentru oamenii din România. Aceste chestiuni sunt economia, locuri de muncă, securitate, viitorul României", a declarat Hoyt Yee la întrebarea MEDIAFAX, în cadrul unei discuţii cu jurnalişti.

Oficialul american şi-a exprimat speranţa că liderii politici şi participanţii la alegeri vor încerca să găsească soluţii la problemele de care sunt interesaţi votanţii.

"Sperăm foarte mult ca în prezent sau oricând, în special în timpul pre-campaniei electorale, liderii ţării şi persoanele care vor participa la alegeri şi în campania electorală să încerce să folosească oportunitatea de a vorbi în public pentru a găsi soluţii la acele chestiuni de care sunt interesaţi votanţii din România", a spus Hoyt Yee, adăugând că aceste chestiuni sunt la fel în Europa sau în SUA: "cum să consolidezi economia, cum să asiguri un viitor prosper, mai bun pentru cetăţeni şi pentru copiii lor". "Cred că acestea sunt chestiunile pe care cetăţenii ar dori să le audă", a punctat diplomatul american.

Totodată, Hoyt Yee a subliniat faptul că "este important ca dialogul politic să fie unul bazat pe respect reciproc, să fie bazat pe dialog civilizat, pe intenţia de a încerca să faci ţara să meargă înainte şi în direcţia potrivită".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici