Baconschi, dispus să demisioneze dacă premierul îi cere acest lucru

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri seară, la TVR1, răspunzând unei întrebări, că este dispus să demisioneze dacă premierul Emil Boc îi va cere acest lucru, dacă este vinovat pentru un eventual eşec al aderării României la Schengen.

16 afișări
Imaginea articolului Baconschi, dispus să demisioneze dacă premierul îi cere acest lucru

Baconschi, dispus să demisioneze dacă premierul îi cere acest lucru (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Dacă prim-ministrul îmi cere acest lucru, demisionez fără niciun fel de problemă, dacă eu sunt considerat vinovat pentru problemele legate de MCV şi acum de Schengen", a spus Baconschi la TVR1.

El a mai spus că a gestionat, ca ministru, problemele legate de implementarea aquis-ului Schengen.

"Deci, nu am, ca minister, nicio legătură cu MCV-ul (...), există o coresponsabilitate a întregii societăţi româneşti faţă de întârzierea termenului de acces la Schengen", a mai spus Baconschi.

La sfârşitul lunii noiembrie 2010, Olanda şi Franţa au condiţionat aderarea României şi Bulgariei la Schengen de progresele realizate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). În decembrie, Franţa şi Germania au cerut Uniunii Europene să amâne aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Baconschi, a susţinut, într-un interviu publicat luni de "Adevărul", că, în condiţiile în care Mecanismul de Cooperare şi Verificare este folosit în alte domenii şi devine un handicap, România îl poate denunţa unilateral, la fel cum poate condiţiona aderarea Croaţiei la UE.

Ulterior, el a revenit, prcizând că România susţine aderarea Croaţiei la UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici