Baconschi spune că doreşte schimbarea denumirii şi emblemei PDL

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că ia în calcul, la moţiunea la care lucrează pentru Emil Boc în perspectiva alegerilor din PDL, schimbarea denumirii şi a emblemei partidului, menţionând că demersul ar fi oportun.

24 afișări
Imaginea articolului Baconschi spune că doreşte schimbarea denumirii şi emblemei PDL

Baconschi spune că doreşte schimbarea denumirii şi emblemei PDL (Imagine: Mediafax Foto)

Baconschi a spus că ar recomanda schimbarea denumirii PDL în Partidul Popular, precizând că există însă o formaţiune în România cu această titulatură.

"Eu aş fi recomandat schimbarea numelui partidului în Partidul Popular. Se pare că o formaţiune microscopică şi adjudecat această titulatură la Tribunal şi nu mai e disponibilă dar ar fi bine să insistăm începând cu numele partidului pe această direcţie populară, de centru-dreapta", a spus el, întrebat dacă i se pare necesară schimbarea titulaturii, cum ar intenţiona Vasile Blaga.

Întrebat explicit dacă ia în calcul, în contextul moţiunii la care lucrează cu Emil Boc, schimbarea denumirii PDL, Baconschi a spus că are în vedere "şi emblema partidului": "Şi a emblemei, care este în cel mai bun caz un anacronism".

Emil Boc şi Vasile Blaga au decis să îşi anunţe candidaturile la şefia PDL în aceeaşi zi, cel mai probabil pe 11 aprilie, notează ziarul "Gândul", precizând că şeful statului şi-ar dori, potrivit unor surse, ca premierul să demisioneze înainte de anunţul privind cursa pentru şefia partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici