Băsescu: Aş fi putut să colaborez cu premierul în găsirea miniştrilor, am preferat să las decizia PDL

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR 1, că nu s-a implicat în procesul de desemnare a noilor miniştri, preferând să lase decizia principalului partid de guvernământ, PDL, să-şi asume integral responsabilitatea.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Aş fi putut să colaborez cu premierul în găsirea miniştrilor, am preferat să las decizia PDL

Băsescu: Aş fi putut să colaborez cu premierul în găsirea miniştrilor, am preferat să las decizia PDL (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Guvernul trebuia scos dintr-o anumită inerţie. Remanierea, deşi nu a adus personalităţi cunoscute, a adus nişte oameni hotărâţi să se implice", a declarat Traian Băsescu la TVR 1.

El a mai spus că, anterior remanierii, s-ar fi putut consulta cu premierul pentru a stabili ce ministru trebuie schimbat, dar că a preferat să lase decizia PDL, ca principal partid de guvernământ, să-şi asume integral responsabilitatea.

"Aş fi avut posibilitatea să colaborez cu premierul în găsirea unor oameni. Am preferat să las decizia PDL în utilizarea propriilor resurse, aşa cum le are. Cred că aşa e corect. Sunt partid de guvernământ, să-şi asume integral responsabilitatea remanierii", a explicat şeful statului.

Totodată, Băsescu a spus, referitor la creşterea numărului de miniştri remaniabili, de la trei, în varianta iniţială, la şase, că a fost hotărâtă după o analiză mai atentă în cadrul PDL.

"Unui ministru (remaniat - n.r.) i se mulţumeşte şi pleacă", a precizat şeful statului, răspunzând unei întrebări.

Traian Băsescu a mai spus că părerea sa despre fostul ministru al Agriculturii, Mihai Dumitru, este una bună.

"Poate că trebuia mai multă explicaţie publică", a continuat preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici