Băsescu: Aţi văzut vreo reacţie de la Niţu legat de modificarea Codului Penal?

Preşedintele Traian Băsescu a remarcat, vineri, că procurorul general, Tiberiu Niţu, nu a avut nicio reacţie la scandalul modificării Codului Penal, şeful statului spunând "bogdaproste" că DIICOT şi DNA sunt asigurate cu nişte procurori care s-au dovedit oneşti luptei anticorupţie.

597 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Aţi văzut vreo reacţie de la Niţu legat de modificarea Codului Penal?

Procurorul general, Tiberiu Niţu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Băsescu a declarat la emisiunea Evenimentul Zilei de la B1 că sistemul de justiţie din România "poate să lupte şi va lupta atâta timp cît îi laşi instrumentele, adică legile"."

"Cât timp nu se va modifica cadrul legal, sistemul de justiţie va reacţiona. Dar dacă tu, Parlament, îi modifici cadrul, îi iei intrumentele, nu prin numiri de oameni, ci prin modificarea legilor, îl laşi ineficient. Au încercat prin numiri de oameni la lovitura de stat din vară. Au spus că preşedintele are semnătura finală, hai să ne punem noi preşedintele nostru şi să ne punem oamenii care vrem", a comentat Traian Băsescu.

Şeful statului a făcut referire la lipsa de reacţie a Procurorului General, Tiberiu Niţu, în urma evenimentelor de marţi, din Parlament.

"Apropo de oamenii pe care îi vrem, aţi văzut vreo reacţie de la Niţu? Eu zic bogdaproste că DIICOT şi DNA sunt asigurate cu nişte procurori care s-au dovedit oneşti luptei anticorupţie", a spus Băsescu.

Preşedintele a mai spus că, din câte ştie, atunci când CSM şi-a formulat poziţia faţă de acest scandal, au fost doi membri ai Consiliului care au spus: "De ce ne băgăm noi în puterea legislativă".

"Adică puterea legislativă poate să decapiteze puterea judecătorească, pentru că nu ne băgăm", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici