Băsescu despre îngheţarea pensiilor şi salariilor: Indiferent de rezultatul la CC, bani nu există

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că, indiferent care va fi rezultatul sesizării la CC a îngheţării pensiilor şi salariilor în anul 2012, "bani nu există", arătând că, "dacă ar exista, s-ar plăti". VEZI DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI

2799 afișări
Imaginea articolului Băsescu despre îngheţarea pensiilor şi salariilor: Indiferent de rezultatul la CC, bani nu există

Traian Băsescu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Declaraţiile preşedintelui la RRA:

- Dacă apreciez ceva la PDL este că, deşi nu a făcut ce trebuia să facă în legătură cu corupţia din interiorul partidului, i-a exclus pe cei implicaţi în corupţie din partid. Codul Monicăi Macovei trebuia demult adoptat. Acum nu numai că a fost adoptat, dar a fost şi modificat.

- Decizia de la referendum, că numărul parlamentarilor trebuie redus la 300 de persoane, trebuie pusă în aplicare.

- Eu aş fi dorit o cooperare şi cu opoziţia. Toată lumea omite că numai nu i-am rugat pe Ponta şi pe Crin Antonescu să cooperăm. Dacă România s-ar opri chiar şi o săptămână din pricina unei crize politice, s-ar opri finanţările imediat. Instabilitatea politică ar fi un dezastru pentru România.

- Probleme în justiţie mai sunt în tergiversarea cazurilor de mare corupţie

- Cea de a doua vizită a mea în Siria s-a încheiat cu parafarea unui act de extrădare a lui Omar Hayssam. Din informaţiile noastre, Omar Hayssam este încă în închisoare în Siria.

- Aş sintetiza ce se întâmplă în justiţie: în ţara lui "Merge şi aşa" nu mai merge şi aşa. Cei care ştiu că încalcă legea, să nu mai stea liniştiţi, pentru că nu mai au niciun motiv. Procurorii nu mai sunt singuri. Tratăm corupţia cu toate instituţiile statului.

- Olanda este cel mai mare investitor în România, are investiţii în şantiere navale şi în mai multe domenii, problema cu ea legată de Schengen este determinată de poziţia unui partid de extremă dreaptă din Parlamentul olandez.

- Nu vreau să ajungem cu problema Schengen în Consiliul European. Finlanda acceptă propunerea franco-germană, de aderare în două trepte. Sper să rezolv problema cu Olanda până la acel Consiliu.

- Fără un sistem energetic performant, nu ai mari şanse în zona euro, aşa că ne-am adaptat acestui lucru.

- România are un tratat de aderare, având două obligaţii pentru a fi admisă: prima obligaţie, de a înregistra criteriile de aderare la Schengen, pe care le-am îndeplinit, şi a doua obligaţie, de a îndeplini criteriile de intrare în zona euro.

- Cu Germania avem o relaţie liniar ascendentă.

- Angela Merkel a transmis public un mesaj privind retragerea fluxului de capital.

- Problema principală nu este nivelul datoriei, atât pentru noi, cât şi pentru celelalte state europene. Problema este dobânda foarte mare cu care împrumutăm bani.

- Restituiri nu vom putea face decât când nu vom mai avea deficit. Ne propunem acest lucru pentru 2013.

- Am vrea să privatizăm, dar preţurile sunt atât de mici încât trebuie să te gândeşti de două ori dacă să vinzi acţiunile Petrom pe un preţ de nimic sau nu.

- Nu mai putem trăi împrumutând bani pentru consum. Pentru Guvern şi pentru mine ar fi foarte uşor să condamnăm ţara împrumutând bani, dar am mai trăit o dată experienţa asta în 2008 şi va trebui să învăţăm din ea.

- Nu trebuie să tratăm triumfalist conjuctura din agricultură. În ceea ce priveşte ajutorul din afară, trebuie să considerăm că nu există pentru că nu vor veni nici Germania, nici Franţa să ne ajute. Fiecare ţară are problemele ei.

- Trebuie să ne bazăm în primul rând pe noi anul viitor. Un segment foarte important îl reprezintă construcţiile. Administraţiile locale trebuie să devină responsabile în creşterea produsului intern brut.

- Guvernul încearcă să ţină situaţia sub control.

- Guvernul a luat măsurile potrivite pe timp de criză, a adoptat politicile corect. Investiţiile au creat produs intern brut şi locuri de muncă. S-a luat decizia bună de a se lucra în construcţii şi pe timp de iarnă.

- Este pentru prima dată în 2 ani când România înregistrează o creştere în construcţii.

- Ca să poţi privi realist în trimestrul 4, nu poţi lua în considerare conjunctura. Întrebarea este: vom mai avea aceleaşi rezultate în industrie, vom mai avea aceleaşi rezultate în construcţii?

- Trebuie să fim extrem de prudenţi pentru că acest 4,4 putea fi intuit de oricine prin rezultatele agriculturii. 4,4 poate fi tratat ca un rezultat conjunctural, pe fondul unui an agricol foarte bun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici