Băsescu, despre posibilitatea demiterii Guvernului la moţiune: Niciodată nu rămân fără soluţii

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, joi, dacă are soluţii în situaţia în care Executivul va fi demis prin moţiune de cenzură în urma angajării răspunderii pe Codul Muncii, şeful statului răspunzând, râzând, că nu rămâne niciodată fără soluţii.

22 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre posibilitatea demiterii Guvernului la moţiune: Niciodată nu rămân fără soluţii

Băsescu, despre posibilitatea demiterii Guvernului la moţiune: Niciodată nu rămân fără soluţii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Orice asumare are acest risc. Sper că e un risc constituţional. Niciodată nu rămân fără soluţii", a spus Băsescu râzând.

Băsescu a declarat, joi, că este "un suporter" al adoptării proiectului noului Cod al Muncii prin asumarea răspunderii, în forma în care va fi adoptată de Guvern.

Guvernul a discutat, miercuri, în primă lectură, proiectul de modificare a Codului Munii şi intenţionează să se reunească în următoarele zile în şedinţă specială pentru a aproba documentul, aşteptând şi avizul Consiliului Economic şi Social (CES). Modificările Codului Muncii urmează să fie promovate prin angajarea răspunderii Guvernului în Parlament.

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, că liderii coaliţiei de guvernare propun asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe Codul Muncii, iar ulterior a avut consultări cu grupurile parlamentare ale coaliţiei.

El a mai spus că în perioada următoare va menţine şi continua dialogul cu partenerii sociali, cu sindicatele şi patronatele şi va ţine cont de amendamentele parlamentarilor în cadrul procedurii de asumare a răspunderii Guvernului pe Codul Muncii.

Premierul a precizat că, în urma acestor consultări, Guvernul va lua decizia finală în privinţa asumării răspunderii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici