Băsescu: E clar că serviciile secrete s-au implicat în campanie. Voi avea o discuţie cu serviciile luni, după primul tur. Câţiva oameni au sărit calul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că este clar că serviciile secrete s-au implicat în campania electorală, dând asigurări că va analiza cu toată seriozitatea problema şi că aceasta nu va rămâne doar o afirmaţie.

3407 afișări
Imaginea articolului Băsescu: E clar că serviciile secrete s-au implicat în campanie. Voi avea o discuţie cu serviciile luni, după primul tur. Câţiva oameni au sărit calul

Traian Băsescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Întrebat dacă apreciază că serviciile s-au implicat în campania electorală, Traian Băsescu a răspuns: ”Categoric, da, şi vă asigur că nu va rămâne doar o singură afirmaţie”.

Preşedintele a continuat: ”Este clar că serviciile s-au implicat, este clar că au fost lucruri în neregulă” şi a menţionat că ”încă din 10 septembrie 2014” i-a chemat pe şefii celor două servicii, SIE şi SRI, şi prim-adjuncţii, Coldea şi Predoiu şi i-a atenţionat să nu se implice în campania electorală.

”Implicarea lui Meleşcanu cred că nu mai are nevoie de demonstraţii. (...) Probabil a plecat de la mine Meleşcanu şi apoi a început să îşi strângă semnături pentru candidatură”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

Potrivit lui Traian Băsescu, faptul că Meleşcanu nu i-a spus că doreşte să candideze şi apoi, cu diverse organizaţii, a strâns semnături ”este o clară implicare a Serviciului în jocuri politice”.

Despre apariţia fotografiilor cu Elena Udrea, la Paris, alături de şefa DIICOT, preşedintele Traian Băsescu a precizat că ”ceea ce s-a întâmplat astăzi reprezintă din nou o probă că serviciile sunt implicate”.

”Vă asigur că voi analiza cu toată seriozitatea, iar cine crede că m-am culcat acasă şi aştept să se facă 21-22 decembrie, se înşală. Eu am spus că sunt preşedinte până pe 21 decembrie, la ora 24.00”, a mai spus Băsescu.

El a continuat: ”Marea bătălie este cine va fi preşedinte, pentru că unii îl susţin Ponta şi alţii, care ştiu că vor fi scurtaţi de cap, când vine Ponta, din serviciu, îl susţin pe Iohannis. Acest lucru îl ştiu foarte bine”. El a menţionat că este important ce se întâmplă cu cele cinci, şase, şapte opt procente ale Elenei Udrea.

Băsescu: Voi avea o discuţie cu serviciile luni, după primul tur. Sunt câţiva oameni care au sărit calul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că va avea o discuţie cu şefii serviciilor secrete, luni, după primul tur de scrutin şi a precizat că ”sunt câţiva oameni, din conducerea serviciilor, care neprivind la interesul de neutralitate al serviciului, la prestigiul Serviciului, au sărit calul”.

”Profesional, eu spun că sunt nişte servicii puternice şi bune, dar acum greşesc”, a spus Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

”Atenţie, nu vorbim de Serviciu în ansamblul lui. Să nu vă închipuiţi că ofiţerii SRI aleargă toţi acum şi fac unii la dreapta şi alţii la stânga. Nu, sunt câţiva oameni, din conducerea serviciilor, care, neprivind la interesul de neutralitate al serviciului, la prestigiul serviciului, au sărit calul”, a continuat el.

Potrivit lui Traian Băsescu, ”şi politicienii şi presa trebuie să ştie că nu a pus serviciile sunt control”.

”Eu le-am strunit, cât am fost preşedinte, acum, către sfârşitul mandatului, la vârf se fac nişte jocuri care nu îmi plac”, a mai declarat Traian Băsescu, adăugând că imaginea serviciilor poate fi afectată dacă nu se corectează imediat.

Băsescu a ţinut să precizeze că ”serviciile nu se pretează la băgat voturi în urnă, pentru că ele supraveghează”.

”Nu vorbim despre tot serviciul, ci de câţiva lideri care, deşi au fost atenţionaţi, au zis că nu o să îmi dau eu seama, până la urmă. M-au subestimat. Să nu dicutăm de oameni, pentru că trebuie să discut prima dată cu ei, dar nu am vrut ca cineva să creadă, pentru că ştiu ce este în mediile politice, toţi vorbesc de implicarea serviciilor, dar nimănui nu îi este clar cum şi acest lucru a ajuns şi în societate”, a mai spus Băsescu.

Şeful statului a ţinut să adăuge: ”Deja există impresia că serviciile se implică, iar eu le confirm: Da, nu vin în faţa voastră să spun că nu se implică, dar voi avea o discuţie luni, după primul tur”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici