Băsescu: Există tentaţia de a dori să fiu premier, dar ştiu că nu mă va desemna nimeni. Udrea m-ar numi dacă ar câştiga prezidenţialele

Preşedintele Băsescu a declarat, marţi, că există tentaţia de a dori să fie premier, dar ştie că nu îl va desemna nimeni, pentru că nu vrea nimeni pe cineva care ştie atâtea lucruri, el spunând însă că, în ipoteza în care Elena Udrea ar câştiga prezidenţialele, aceasta l-ar numi.

548 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Există tentaţia de a dori să fiu premier, dar ştiu că nu mă va desemna nimeni. Udrea m-ar numi dacă ar câştiga prezidenţialele

Elena Udrea (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Până în ultima zi, voi fi cu plăcere, dar şi cu onoare preşedintele României, până pe 21 decembrie", a spus Traian Băsescu, într-un interviu la Gândul Live.

Întrebat dacă ar vrea să fie premier, Traian Băsescu a răspuns: "Să ştiţi că ar exista această tentaţie, dar ştiu că nu mă va desemna nimeni, pentru că nimeni nu vrea un premier care ştie atâtea lucruri".

Despre varianta ca Elena Udrea să îl desemneze premier, preşedintele Băsescu a spus că, în ipoteza în care Elena Udrea ar câştiga alegerile prezidenţiale, îl va numi premier.

"În ipoteza asta, cred că mă va numi Elena Udrea premier, dacă discutăm de ipoteze", a comentat Traian Băsescu.

Preşedintele a comentat şi situaţia de la sfârşitul anului când, după alegeri, va exista un preşedinte în funcţie şi un preşedinte nou ales.

"Va fi mai mult sau mai puţin ca în Statele Unite, unde preşedintele se alege în luna noiembrie şi intră în mandat în ianuarie sau februarie. Eu îmi văd de treabă, el, până în 22 decembrie, este preşedinte ales", a explicat Băsescu.

Preşedintele a ţinut să precizeze că va rămâne în funcţie până în ultimul moment.

"Bineînţeles, ar însemna să fac un lucru extrem de ruşinos să îmi abandonez mandatul", a spus el.

Şeful statului a mai arătat că ceea ce trebuie să se facă imediat, la preluarea noului mandat de preşedinte, este ceea ce s-a făcut la SRI, DNA, DIICOT, Înalta Curte, şi anume numiri nepolitice.

"Asta aş face la ANAF, la Protecţia Consumatorului, la ANSVSA (...) Vă asigur că depolitizarea acestor funcţii, care este parte din reforma statului, ar aduce mult bine României. Acum, ce te faci cu ANAF, unde sunt numirile politice? La judeţul cutare este pus de la PSD, deci firmele PSD trebuie protejate", a mai comentat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici